İmamoğlu protestosunda bir vatandaş yaralandı! Sadece 5 dakika konuşmak istediler

Eyüpsultan'da bir parkın dönüşüm kapsamına alınmaması için eylem yapan vatandaşlar İmamoğlu ile görüşmek istedi. Makam aracı geçerken çıkan arbedede bir kişi yaralandı.

Eyüpsultan'da kentsel dönüşüm projesi temel atma törenine katılan İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, mahalleli tarafından protesto edildi. Protestocular İmamoğlu'nun makam aracına yöneldi. Yaşanan arbede sırasında koruma aracını durdurmak isteyen Ayşe Topçu yaralandı.

PARKI KORUDULAR

Eyüpsultan'daki temel atma töreni sırasında bir grup mahalle sakini, bölgede bulunan parkın projeye dahil edileceğini öne sürerek tepki gösterdi. Mahalle sakinleri, programın ardından İmamoğlu'nun da aracının bulunduğu konvoyun önünü keserek konuşmak istedi.

Gerginlik esnasında polis ekipleri vatandaşları engellemek isterken bazı vatandaşlar konvoyda bulunan araçların önüne geçerek İmamoğlu ile görüşmek istediklerini söyledi. Araçlar hareket edince düşen Ayşe Topçu adlı vatandaş yaralandı.

O PARK DEPREM TOPLANMA ALANI

Koray Akın adlı vatandaş parkın aynı zamanda deprem toplanma alanı olduğunu, buna dair tabelanın da tören öncesinde kaldırıldığını belirtti. Protesto eyleminde yaralanan Ayşe Topçu ise "Bu parkı vermemek için çocuklarımızı ağaçlara bağlayacağız, çadırlarımızı kuracağız. 5 dakika konuşmak çok mu zordu" diyerek İmamoğlu'na tepki gösterdi. Koray Akın, "Başkanım biz sizinle bir çay içmek istedik" dedi.