AKŞAM GAZETESİ
İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanırken terör örgütüne yardım etme suçundan ise tutuksuz yargılanacak. İmamoğlu, terör örgütüne yardım etme suçundan tutuksuz yargılanacağı için İBB'ye kayyum atanmayacak.
İBB Başkanvekilliği görevini Nuri Aslan yürütüyor. İçişleri Bakanlığı, yolsuzluk soruşturması kapsamında tutuklanan İmamoğlu, irtikap ve suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma suçlarından Beylikdüzü ilçe Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ve terör örgütüne yardım etme suçundan Şişli İlçe Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan'ın geçici tedbir olarak görevinden uzaklaştırıldığını bildirdi.
Bakanlık, Şişli Kaymakamı Cevdet Ertürkmen'ı Şişli Belediye Başkanvekili olarak görevlendirdi.
İstanbul Valiliği, İBB ve Beylikdüzü Belediye Meclislerinin belediye başkanvekili seçimi için 26 Mart Çarşamba günü toplanmasına karar verdi.