İmamoğlu adaylık yarışında ‘ön aldı'

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Millet İttifakı'nın iki büyük siyasi partisi CHP ve İyi Parti genel başkanlarının, Cumhurbaşkanı adayının ortak belirleneceğine dair açıklamalarına rağmen adeta ön aldı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Millet İttifakı'nın iki büyük siyasi partisi CHP ve İyi Parti genel başkanlarının, Cumhurbaşkanı adayının ortak belirleneceğine dair açıklamalarına rağmen adeta ön aldı. Haziran ayında Malatya ve Adıyaman, 8 Ekim'de Bayburt, dün de Elazığ ve Diyarbakır'da temaslar gerçekleştiren İmamoğlu'na CHP milletvekilleri Gürsel Erol ile Turan Aydoğan da eşlik etti. İmamoğlu'nun milletvekillerine talimat vermesi de dikkat çekti. İmamoğlu, "Belediye Başkanı'yla (Maden Belediye Başkanı) görüşemedik ama vatandaşın dile getirdiği bazı hususlar oldu. Vekilimiz ona mutlak bir rapor oluşturacaktır" demesi şaşkınlık yarattı.

İTTİFAK ADAYI GİBİ!

İmamoğlu, gittiği yerlerde belediye başkanı gibi değil "ittifak adayı" gibi davranırken Diyarbakır'da kendisine bu yönde sorular da yöneltildi. İmamoğlu, "Bana gösterilen ilgi, benim en üst seviyede sorumluluğuma katkı sunan, beni motive eden bir deneyim oluyor. İstanbulumuza, en fazla işleri yapmalıyım sorumluluğuyla doluyorum" dedi. CHP Diyarbakır İl Başkanlığı, İmamoğlu'nun ziyaretinde "Halk buluşması" yapılacağını da duyurmuştu. Ancak, birçok temas gerçekleştirilmesine rağmen, halk buluşması iptal edildi. Bu durum "Genel Merkez müdahale etti" olarak yorumlandı.

ANNELERİN YANINDA DURMADI

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çiğdem Karaaslan ve İl Başkanı Muhammed Şerif Aydın, Diyarbakır Anneleri'ni ziyaret etti. Muhammed Şerif Aydın, anneleri ziyaret etmeyen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na ve CHP'ye tepki gösterdi. Aydın, "Diyarbakır'a gelmek ciğer yemekle olmaz, yürekli annelerin yanında durmakla olur" dedi.