İmamoğlu 15 yıllık yurdu yeniden açtı! İBB'den tabela oyunu

İBB göz boyuyor! İBB Başkanı İmamoğlu, “150 günde 150 proje” kapsamında 15 yıldır faaliyette olan Maltepe'deki Kız Öğrenci Yurdu'nu yeniden açtı. Binayı boyatan İBB, tabelaları da değiştirerek ‘biz yaptık' izlenimi vermeye çalıştı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Maltepe'de 15 yıl önce inşa edilen yurt binasını yeniden açtı. 2007'de AK Partili İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından inşa edilen Maltepe Kız Öğrenci Yurdu'nun tabelasının değiştirildiği ve bina cephesinin boyandığı öğrenildi.

Pandemi döneminde eğitime ara verilmesinin ardından yeni yönetim tarafından boşaltılan yurda 'Özel İstanbul Büyükşehir Belediyesi Maltepe Kız Öğrenci Yurdu' tabelası asıldı.

ESKİ

YENİ

İBB Meclisi Deprem ve Doğal Afetler Komisyonu Başkanı Kadem Ekşi, algı ve manipülasyonla bir şehrin geleceğinin inşa edilemeyeceğini belirterek, şunları paylaştı:

BİNA YILLARDIR FAALİYETTE

"Ben 50 yıldır Maltepe'deyim. Yapıldığı belirtilen 260 yataklı öğrenci yurdu Cevizli Camii'mizin hemen bitişiğindedir. Öğrenci yurdu 20 yıldır öğrencileri misafir ediyor. 20 yıldır orası öğrenci yurdu olarak kullandığımız bir alan. Maltepe'de açılışı yapılan yurt binası zaten yıllardır kız öğrenci yurdu olarak işletiliyordu. İBB Başkanı ne yaptı? 2 tabela asıp binayı boyattı. Pes doğrusu."