İlk Türk astronot Alper Gezeravcı Dünya'ya dönüyor! ''Koşullar olumlu görünüyor''

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da dahil olduğu Axiom-3 (Ax-3) ekibinin, bugün Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan (ISS) ayrılması bekleniyor.. Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, ''Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan dünyaya dönüş yolculuğu bugün 17:05'de başlayacak inşallah'' ifadelerini kullandı.

AA

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı'nın da bulunduğu Dragon uzay aracı ve Axiom-3 (Ax-3) ekibinin bugün TSİ 17.05'te Dünya'ya dönmesi bekleniyor.

SpaceX, sosyal medya platformu X'ten yaptığı açıklamada, Ax-3 ekibinin istasyondan TSİ 17.05'te ayrılmasının beklendiğini duyurdu.

Şirket, Dragon uzay aracının ISS'den ayrılmasının iniş bölgesindeki hava koşullarına bağlı olduğunu kaydetti.

DÖNÜŞÜ 3 KEZ ERTELENMİŞTİ

Türkiye'nin ilk astronotu Alper Gezeravcı ile Axiom-3 (Ax-3) ekibini Dünya'ya getirecek Dragon uzay aracının Uluslararası Uzay İstasyonu'nda (ISS) ayrılışı Florida kıyısında hava durumunun uygun olmaması nedeniyle 3 kez ertelenmişti.

BAKAN KACIR İYİ HABER VAR DİYEREK DUYURDU

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Gezeravcı'nın dünyaya dönüş yolculuğu ile ilgili açıklamada bulundu.

Bakan Kacır paylaşımında, "Astronotumuz Alper Gezeravcı'nın da dahil olduğu Ax-3 ekibinden iyi haber var: Koşullar olumlu görünüyor. Uluslararası Uzay İstasyonu'ndan dünyaya dönüş yolculuğu bugün 17:05'de başlayacak inşallah" ifadelerini kullandı.