İlk sayısının kapak konusu “Medya ve İslam Düşmanlığı”

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) tarafından hazırlanan İletişim Dergisi, temmuz sayısıyla yayın hayatına başladı. ''Medya ve İslam Düşmanlığı'' özel temasında çıkacak dergide, RTÜK Başkanı Ebubekir Şahin, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş, Prof. Dr. Kemal Sayar, Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Prof. Dr. Edibe Sözen gibi birçok önemli isim yer alıyor.

AA

RTÜK'ten yapılan açıklamada, derginin yayıncılık alanında yeni bir vizyon çizeceği ifade edildi. İlk sayısında özel tema olarak "Medya ve İslam Düşmanlığı" başlığının belirlendiği derginin duyurusunun yapıldığı açıklamada, derginin ilk sayısında okuyucu ile buluşacak isimlere de yer verildi.

AA'nın haberine göre her sayısında medya profesyonellerinin kendilerini geliştirebileceği yazıların yer alacağı bildirilen açıklamada, derginin uluslararası nitelikte dizayn edildiği belirtildi.

Reklamlarının yanıltıcı yönü, yapay zeka, medya okuryazarlığı

Ebeveyn ve gençlerin yararlanacağı makalelerin de alanında uzman kişiler tarafından dosya halinde aktarılacağı bildirildi. İlk sayısı yayımlanan RTÜK İletişim Dergisi'nde, medya çalışanlarının istifade edeceği bilgiler de bulunacak. Medya paydaşları olan izleyici ve dinleyicilerin daha aktif birer medya okuryazarı olmasını sağlama adına medyanın sosyolojisi, psikolojisi ekonomisi de detaylarıyla RTÜK İletişim Dergisi'nde işlenecek.

Derginin ilk sayısının diğer konu başlıkları arasında ise takviye edici gıda reklamlarının yanıltıcı yönü, engelli bireylerin medyada temsili, yapay zeka, medya okuryazarlığı, çocuk ve medya yer alıyor.

Dergide ayrıca, radyo, televizyon ve isteğe bağlı yayıncılık alanında çocuklara, gençlere, kadınlara, yaşlılara ve engellilere ilişkin sorunlu hususlar da yer alıyor.

Ebubekir Şahin, BaşkanErdoğan'a teşekkür etti

Dergi için destekte bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile devlet büyüklerine ve derginin çıkarılmasında emeği geçenlere teşekkür eden Şahin, "1994'te başlayan çalışmalarına yeni bir ivme katan RTÜK, Türk toplumunun değerlerini koruma, tarafsız, güvenilir, iletişim özgürlüklerine saygılı, yenilikçi medya hizmetlerinin sunulmasına rehber olma hedefiyle yola hızla devam ediyor." görüşünü paylaştı.