İlk kadın korucu kansere yenildi! Nöbet tuttuğu bayrağın gölgesine defnedildi

Hakkari'de Türkiye'nin ilk kadın güvenlik korucusu olan Gülşen Öztepe kanser tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Öztepe, 37 yıldır evinin yanında bulunan ve ‘Zirve Tepe' olarak adlandırılan noktada dalgalanan Türk bayrağının nöbetini tuttu.

Hakkari Yüksekova'da Türkiye'nin ilk kadın güvenlik korucusu olan Gülşen Öztepe (80) kanser tedavisi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Yaşlılığa bağlı farklı hastalıklara yakalanarak yatağa mahkûm olan Öztepe'nin cenazesi, 37 yıldır nöbet tuttuğu Türk bayrağının karşısında toprağa verildi. Türkiye'nin ilk kadın güvenlik korucusu Gülşen Öztepe, 2021 yılında verdiği bir röportajda, Türkiye'de ilk koruculuk yapmış biri olduğunu ve bununla gurur duyduğunu söyleyerek, "O zaman gençtim, devletle bire bir çalışıyorduk. Ben devletimi canımdan daha çok seviyorum. En zirve tepede Türk bayrağının dalgalanması bizim için bir şereftir. Bununla gurur duyuyoruz" ifadelerini kullanmıştı.

Öztepe, tüm zorluklara karşı 37 yıldır evinin yanında bulunan ve 'Zirve Tepe' olarak adlandırılan noktada dalgalanan Türk bayrağının nöbetini tuttu.

Gülşen Öztepe, 3 yıl önce de Cumhurbaşkanı Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan'ın ev sahipliğinde, Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen kabul törenine eşiyle atılmıştı.