İlk hedef 5 yılda 650 bin konut! Sosyal konut düşük fiyata kiralanacak

Murat Kurum, İstanbul'u afetlere dirençli hale getirmek için kolları sıvıyor. İlk etapta 650 bin konutun dönüştürüleceğini belirten Kurum, 39 ilçeye yapılacak 100 bin konutun ise düşük fiyatla kiraya verileceğini söyledi.

İstanbul'u olası büyük bir depreme hazır hale getirmek için kentsel dönüşüm ve afet yönetimi planını açıklayan İBB Başkan adayı Murat Kurum'un "Afetlere Dirençli İstanbul" projesi için Prof. Dr. Naci Görür'ün ayrıntılı deprem raporu desteği verdiği öğrenildi.

Kentsel dönüşüm projelerini anlatan Kurum, "Deprem milli güvenlik sorunudur" diyerek projeyi açıkladı:

39 ilçede toplam 7.5 milyon ev bulunuyor. Bunun 1.5 milyonu maalesef risk altında. 600 bin konutumuzun bugünden tezi yok acilen dönüştürülmesi gerekiyor.

5 yılda 39 ilçede; yatay mimarili, nüfusu tek bir kişi bile artırmayacak olan 650 bin konut inşa edeceğiz.

700 BİN TL HİBE, 700 BİN TL KREDİ

300 binini, "adeta bilinçli bir şekilde" durdurulan KİPTAŞ eliyle yapacağız. 15 Nisan'da hemen başvuruları alacağız. Yarısı bizden diyerek; 700 bin lira hibe destek vereceğiz. İlave olarak; 700 bin lira kredi desteği, 100 bin lira taşınma yardımı yapacağız 18 ayda tamamlayacağız.

250 bin yuvamızı da; vatandaşımızı ve özel sektörümüzü destekleyerek dönüştüreceğiz. Dönüşecek evin bulunduğu alana dair, "Kolaylaştırıcı Dönüşüm Planı" dediğimiz gerekli imar düzenlemelerini hemen hayata geçireceğiz.

Kentsel dönüşüme özel 100 bin sosyal konut üreterek, düşük fiyatlarla kiralayacağız. Bu projemizden 39 ilçemiz faydalanacak. Konutlar kesinlikle satılmayacak.