‘İlk 4 maddeye şaşı bakanlar yok hükmünde' Bahçeli'den Anayasa mesajı

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Merkez Yönetim Kurulu ve Merkez Disiplin Kurulu toplantısının ardından Anayasa'nın ilk 4 maddesine yönelik süren tartışmalara tepki gösterdi.

Akşam Gazetesi

Anayasa'nın ilk 4 maddesine, Cumhuriyet'in kuruluş ilkelerine sadık kalınarak, zamanın ihtiyaçlarına dinamik, kalıcı cevap verebilen Anayasa yapılmasının yanında olduklarını belirten Bahçeli, "Kim olursa olsun, hangi mevkide bulunursa bulunsun, Anayasanın ilk 4 maddesine şaşı bakanlar ve şaibeli tavır gösterenler bizim için yok hükmündedir" ifadelerini kullandı.

'AKIL TUTULMASI'

'Kumpas şiddetlenmiş, kundakçılar çoğalmıştır' diyen Bahçeli, "Türkiye'nin önünü kesmek, organize kötülük, çok sesli fitne korosunu uyarıyorum. Kılıktan kılığa giren maskeli balo soytarılarının eline, emeline teslim edilecek bir ülke yoktur" dedi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in erken seçim çağrısını eleştiren Bahçeli, "Erken seçim istemeyeceğiz açıklamasından çok geçmeden 2025 Kasım ayında erken seçim telaffuz etmesi akıl tutulmasıdır. Deli saçması vaadiyse 1 litrelik rakının 140 liraya düşmesinden başka bir şey değildir" şeklinde konuştu.