İlgezdi’nin rant oyunu bozuldu

CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı İlgezdi ve eniştesinin ortak olduğu arazinin imarını arttırmak için belediye meclisine götürdüğü karar İBB’den geri döndü.

1

Ataşehir Belediyesi Başkanı Battal İlgezdi’nin, yeni rant oyunu, İBB’de bozuldu.

İlgezdi ve eniştesi Nurettin Şahin’in tapu sahibi olduğu yaklaşık 916 metrekarelik alanın plan değişikliği teklifi 19.11.2015 günü İBB meclisine geldi. Burada CHP’li İmar ve Bayındırlık Komisyonu üyeleri teklifin kabulü yönünde oy kullanırken, AK Partili üyeler ise hayır oyu verdi. İlgezdi’nin Küçükbakkalköy’deki söz konusu arazinin plan değişikliğini görüşmek üzere ilçe belediye meclisine göndermesi de dikkatlerden kaçmadı.

KOT OYUNU!

1/1000’lik plan değişikliği sayesinde rant devşirmeye çalışan İlgezdi, plan değişikliği ile bodrum katlarını başka yerden kot alarak bodrum kat statüsünden çıkarıp normal kat haline getirmek istedi. İlgezdi bu sayede yamaçta bulunan araziye konduracağı yapıda kot farkı oyunu ile en azından 5 daire kazanmayı planlıyor. Arazinin bulunduğu mevkide ortalama bir daire fiyatını 1 milyon TL olduğu dikkate alındığında ise İlgezdi’nin 5 milyon TL’yi cebine atacağı ortaya çıkıyor. İlgezdi’nin üzerinde CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun kızının da rezidansı bulunan Buz Rezidans’ın reklamının yer aldığı arazide kot değişikliği yaparak, 1 dairenin ortalama 1 milyon TL’den satıldığı Ataşehir’deki vurgunu son dakikada önlenmiş oldu.

REZİDANS KRALİÇESİ VAKIF KURDU

Ataşehir’deki Buz Rezidans’ta 17 dairelerinin olduğu ortaya çıkan CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi’nin eşi CHP İstanbul Milletvekili Gamze Akkuş İlgezdi, 55 bin lira sermayeli “Sosyal Dönüşüm Vakfı” kurdu. KAYNAK: STAR