İletişim Başkanı Altun'un iftiralara mesaj grubunda verdiği yanıt sosyal medyada paylaşıldı

İletişim Başkanı Altun'un, kendisi ve ailesine yönelik “5 maaş” iftiralarına mesaj grubunda verdiği yanıt sosyal medyada paylaşıldı. Altun, “Çocuklarımın, dostlarımın hukuku gereği şu 5 maaş yalanını ifşa etmem lazım. Benim tek bir maaşım var.” dedi.

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, 5 maaş aldığına yönelik iftiralara mesaj grubunda yanıt verdi. Altun’un yanıtı, kendisinin onayıyla sosyal medyada paylaşıldı.

Tek maaş aldığını söyleyen Altun, dur durak bilmeyen yalanlar için “Çocuklarımın, dostlarımın hukuku gereği şu 5 maaş yalanını ifşa etmem lazım. Benim tek bir maaşım var.” dedi.

Altun, 2 yıldır Borsa İstanbul Yönetim Kurulu üyeliğinden aldığı hakka hiç dokunmadan hayır işlerine aktardığını belirtti.

Altun mesajında, şu ifadeleri kullandı:

"EŞİM DE SADECE MARMARA ÜNİVERSİTESİ'NDEN ÜCRET ALIYOR"

Altun eşinin maaşı hakkında da bilgi paylaştı. Altun, "Eşim de sadece Marmara Üniversitesi'nden ücret alıyor. THY Yönetim Kurulu Üyeliğinden herhangi bir cüret almıyor. Bunu aylar önce ilan etti ama yine devam ettiler yalana. Şahsıma ve aileme karşı yürütülen ve neredeyse her ay yeni yalanlarla hortlatılan itibarsızlaştırma kampanyası bizi yolumuzdan alıkoyamayacak. Biz bu yola, bu davaya baş koyduk. Bu yalanlar kanımıza dokunsa da bizi kamçılıyor. Ayrıca şahsıma ve aileme karşı yürütülen ahlaksız kampanyalara karşı yürütülen ahlaksız kampanyalara karşı yasal haklarımızı sonuna kadar kullandığımızı siz dostlarım bilin. Bu konularda, özel alanımıza ilişkin hususlarda konuşmadım. Kamuoyunu meşgul etmek, gayrı milli unsurların suni gündemine odun taşımak istemedim. Ama sizler bilin istedim, içimi size dökmek istedim. Hakkınızı helal edin" dedi.

FATMANUR ALTUN'DAN SERT TEPKİ

5 maaş haberlerine sert tepki gösteren Fatmanur Altun ise sosyal medya paylaşımında, "Evet, bir ücret var. Aylık 20 bin TL. Ve ben kamu namına o ücretten gönül rızamla feragat ettim. Böyle bir ücretten feragat etmiş olabileceğim aklınıza hiç yatmıyor değil mi. İBB’de bile “tek kurum, 3 maaş” düzeni varken, aklınızın almaması normal. Bu arada CHP’de tecavüz var!"  ifadelerine yer verdi.

THY: DR. FATMANUR ALTUN KENDİ TALEBİ DOĞRULTUSUNDA ŞİRKETİMİZDEN MAAŞ ALMAMAKTADIR

İletişim Başkanı Fahrettin Altun'un eşi Dr. Fatmanur Altun'un Türk Hava Yolları'ndan(THY) ücret aldığına ilişkin iddialarla ilgili olarak havayolu şirketinden yapılan açıklamada, THY'de Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi görevi karşılığında herhangi bir ücret veya maaş almadığını açıkladı.

Konuyla ilgili olarak sosyal medya hesabından bir açıklama yapan THY Basın Müşaviri Yahya Üstün, "Türk Hava Yolları A.O.'ya Bağımsız Yönetim Kurulu Üyesi olarak katkı sağlayan Sayın Dr. Fatmanur Altun kendi talebi doğrultusunda bu görevi karşılığında şirketimizden herhangi bir ücret/maaş almamaktadır. Kamuoyunun bilgisine sunarız" dedi.