İletişim Başkanı Altun, Başkan Erdoğan'ın Balkan ziyaretine ilişkin bilgi verdi

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Balkan ziyaretine ilişkin bilgi verdi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı paylaşımda Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın Balkan ziyaretine ilişkin bilgi verdi.

Altun, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek'in ardından bugün de Karadağ'ı ziyaret etti. Cumhurbaşkanımızın bu ziyareti, Karadağ'ın Sırbistan'dan bağımsızlığını kazanmasının ardından bu ülkeye gerçekleştirdiği ilk ziyaret olması sebebiyle ayrı bir önem taşıyor." ifadelerini kullandı.

TİKA aracılığıyla Karadağ'da 399 proje ve faaliyet gerçekleştirildiği açıklayan Altun, şu ifadeleri kullandı:

"Ülkemiz bugüne kadar TİKA aracılığıyla Karadağ'da 399 proje ve faaliyet gerçekleştirirken, Podgoritsa'daki Yunus Emre Enstitümüz, Türkçe öğrenmek isteyen binlerce kişiye kapılarını açmıştır. Karadağ'a en çok yatırım yapan ülkelerin başında gelmekteyiz. Cumhurbaşkanımız ve mevkidaşı ülkelerimiz arasındaki potansiyele inanarak bugün ticaret hacminin 250 milyon Euro'ya çıkarılmasına karar verdi. Sayın Cumhurbaşkanımız ile Karadağ Cumhurbaşkanı Milo Cukanoviç'in görüşmesine de yansıyan iki ülkenin dostluğu, bölgesel meselelerde büyük bir potansiyeli de beraberinde getiriyor. Basın toplantısının ardından mevkidaşı Cukanaviç ile Karadağ'da bulunan Osmanlı'nın Eski Sefaretini ziyaret eden Cumhurbaşkanımız ayrıca, Başkent Podgoritsa'da Karadağ Başbakanı Zdravko Krivokapiç ve Meclis Başkanı Aleksa Becic'i de kabul etti. Balkanlarda güvenliğin, istikrarın ve refahın sürdürülmesinde kilit rol oynayan, çok kültürlü yapısıyla bölge ülkelerine örneklik teşkil eden Karadağ ile ilişkilerimizi güçlendirmeye devam edeceğiz."