İkinci kez masayı terk etti! Asık suratın nedeni ortaya çıktı

Meral Akşener'in 72 saat süren krizin ardından geri döndüğü masada da kriz çıktı. Sesler dışarı taştı. Akşener salonu terk etti. Az kalsın masa yine dağılıyordu.

HABER MERKEZİ

3 Mart'ta "İYİ Parti'yi kıskaca aldılar. Dayatmaya boyun eğmeyiz" diyerek masayı terk eden İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 72 saatlik krizin ardından masaya döndü. Ancak, toplantıdan sonra kameralara asık yüzü yansıdı. Akşener'in gerginliğinin nedenini, CHP'li gazeteci İsmail Saymaz ve eski CHP milletvekili Barış Yarkadaş ifşa etti. Saymaz toplantıda kavga çıktığını, Yarkadaş ise Akşener'in ikinci kez masayı terk ettiğini yazdı.

AZ KALSIN DAĞILIYORDU

Saymaz, İYİ Parti'nin, CHP'li İBB Başkanı İmamoğlu ile ABB Başkanı Yavaş'ın cumhurbaşkanı yardımcısı olma koşulunun masada gerginlik çıkardığını, en şiddetli itirazın DEVA'dan geldiğini ifade etti. Saymaz, seslerin yükseldiğini belirttiği toplantıda Akşener'in "yeter" diye bağırdığını aktardı, "Az kalsın masa yine dağılacaktı" diye yazdı:

BÖYLE KAVGA ETTİLER

"Üç lider, belediye başkanlarının cumhurbaşkanı yardımcısı olarak yönetime katılmaları formülünü partileriyle görüşmeleri gerektiğini söyledi. Mola verildi ve üç parti divanlarını topladı. DEVA'nın divanı yaklaşık bir buçuk saat sürdü. En şiddetli itiraz DEVA'dan geldi. Babacan ve Akşener arasında gerginlik çıktı. Akşener, 'Ben bu şartla masaya geldim, istiyorsanız kalkayım' dedi. Sesler yükseldi. İYİ Parti lideri 'Yeter' diye bağırdı. Araya Davutoğlu girdi. Sesler salonun dışına taşınca Akşener'in arabası bile hazırlandı. Neyse ki anlaşma sağlandı ve Davutoğlu, tartışmalı 12. maddeyi kaleme alıp metne geçirdi."

BABACAN'A SİNİRLENDİ

Barış Yarkadaş ise yaşananları şöyle anlattı: "Akşener'i anlayamıyorum. Partisinin barajın altında kalacağını görünce masaya dönüyor; toplantıda yine masayı terk ediyor. Akşener, Babacan'a sinirlenip çıkarken, Davutoğlu engelleyip salondaki mescitte 15 dakika konuşuyor. Akşener geri dönüyor. Ne yapmak istediğini anlayan var mı? Davutoğlu'nun müdahalesi ile yeniden masaya oturan Akşener, ortak vekil listesine dahil olmayacağını ve kendi listesiyle gireceğini beyan ediyor. Bir sorun yok; kendi tercihidir. Ancak yarattığı kriz muhalefete çok zarar verdi."

AKŞENER 'NEZAKETSİZ'Dİ 'MERT ÜLKÜCÜ' OLDU

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Altılı Masa'dan kalkınca hakaretler yağdıran Kılıçdaroğlu, Akşener masaya dönünce partisinin grup toplantısında övgüler dizdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in, 3 Mart'ta Altılı Masa'yı terk etmesinin ardından taraflar birbirlerine sert sözler sarf ederken Kılıçdaroğlu dün partisinin grup toplantısında Akşener için "ülkücü mert" ifadelerini kullandı. Gerginlik şimdilik yatışırken geriye şu sözler kaldı:

■ AKŞENER

(3 MART): "İYİ Parti bir kıskaca alınmış, bir dayatmaya mecbur bırakılmış, ölümle sıtma arasında bir tercihe zorlanmıştır ve elbette buna boyun eğmeyecektir. Şahsi hırslar Türkiye'ye, kişisel ajandalar uğruna mübah sayılan kuyruklu yalanlar milletin kazandığı bir büyük hakikate tercih edilmiştir. Biz ne bir kumar masasında ne de bir noter masasında olacağız."

■ KILIÇDAROĞLU

(3 MART) : "İttifakımızın diğer ortakları medyaya çıkıp hakaretler etmiyor. İttifaka zarar veren demeçler hiç vermiyor. Hiçbirinin ittifak içinden oy devşirmeye çalıştığını da görmedim. Biz ülkeyi operasyonlarla yönetmeye talip olmayacağız. Bu sofrada nezaketsizliğin yerinin olmaması gerekirdi."

■ KILIÇDAROĞLU (7 MART): "Meral Hanım merttir. Ana kucağını da iyi bilir, yeri geldiğinde masaya yumruğu vurmasını da. Arada bir ülkücü damarı tutar."

FETÖ VE PKK'LILAR ADAYLIĞINA SEVİNDİ

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığı adaylığı, firari FETÖ'cü Hakan Şükür'ü de mutlu etti. Sosyal medya hesabından 'hayırlı olsun' mesajı paylaşan Şükür, "İnanç, düşünce, ideoloji, kimlik ayırt edilmeyeceği 85 milyon insanımızın cumhurbaşkanı adayı Sayın Kılıçdaroğlu, hayırlı ve yolunuz açık olsun" dedi.

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ise "Kılıçdaroğlu'na hayırlı olsun. Kendisini HDP'ye de bekliyoruz" mesajını paylaştı.

CHP MEDYASI AKŞENER'İN KOLUNU KIRDI

CHP'de Kılıçdaroğlu kanadına yakınlığıyla bilinen Cumhuriyet gazetesi, dünkü manşetinde Akşener'e "kırık kol" göndermesi yaptı. Manşet haberdeki karikatürde Akşener'i temsilen görsele eklenen kolun sargılı ve İmamoğlu-Yavaş görselleri yapıştırılmış şekilde çizildiği görüldü.

AKŞENER: SURATIM ASIK DEĞİLDİ, TUHAF BİR IŞIK GELMİŞ

Meral Akşener, HaberTürk canlı yayınında açıklamalarda bulundu. Akşener, aday ismi açıklanırken yüzünün neden asık olduğu sorusunu "Tuhaf bir ışık gelmiş, orada bir sorun yok, ışık yüzünden... Hiç kimse bana zorla bir şey yaptıramaz. Bir gece evvel hiç uyumadım... Mansur Bey ve Ekrem Bey geldi, gitti. 02.15 gibi bizim evde oldular. Sıfır uyku uyudum" diye cevapladı. Akşener, masayı neden dağıttığı yönündeki soru üzerine de "Hiçbir şey gizli değil. Herkes bana masadan kalktı diyor ama masa kalktı" ifadelerini kullandı. Akşener, CHP'nin HDP ile görüşmesine ise olumlu baktığını, ancak kendilerinin buna uzak duracağını söyledi ve "HDP ile bakanlık alışverişi mümkün değil" diye konuştu.

BİR KERE SATAN YİNE SATACAKTIR

MHP Lideri Bahçeli, partisinin grup toplantısındaki konuşmasında altılı masadaki 'aday krizi'ne değindi. Bahçeli "Masayı devirene sandalye sunmak ilkesiz siyasettir. Masaya geri oturan ağır sözlerinin altından nasıl kalkacak? Bir kere satan yine satar, yine satacaktır" dedi.

AMED DİYE YER YOK

Bursa'daki maçta çıkan olaylara da değinen Bahçeli, "Tribünlerdeki provokatif görsellerin sporun doğasına aykırı olduğu herkesin malumudur. Diyarbakırspor'un Amedspor diye isimlendirilmesi bizim için yok hükmündedir. Bursaspor taraftarlarını selamlamıyorum, olayların Kürt kardeşlerimle ilişkilendirilmesi cinayettir" ifadelerini kullandı.

ASLI BAYKAL'DAN AKŞENER'E UYARI

Kılıçdaroğlu yetkisizleştirir

CHP'den istifa eden Deniz Baykal'ın kızı Aslı Baykal, İYİ Parti ile ilgili uyarılarda bulundu: "İYİ Partililer dönüşü olmayan yola girdiler. Kılıçdaroğlu başkan seçilirse; genel başkan koltuğuna yerleşince kendisini CHP genel başkanlığına taşıyan Önder Sav'ı hemen nasıl görevden aldıysa ilk iş Akşener'i yetkisizleştirir. İcracı bakanlıklar İYİ Parti'ye verilmez. İYİ Parti herhangi bir konuya karşı çıkarsa HDP dışarıdan, (belki de içeriden) destek olur."