İkinci Kandil tertemiz!

Şırnak’ın sıfır noktasında yer alan ve ‘girilmez’ denen Kato Dağı’nda operasyonlar çetin kış koşullarında aralıksız sürüyor. Mehmetçik teröristlerden arındırdığı bölgede kuş uçurtmuyor! 

Teröristlerin Türkiye’deki küçük ‘Kandil’ olarak nitelendirdiği ve girilmez dediği Kato Dağı operasyonunda örgüte ağır darbeler vuruldu.23’üncü Jandarma Sınır Tümen Komutanlığı sorumluluğunda Beytüşşebap 8’inci Jandarma Komanda Alay Komutanlığı tarafından İncebel Dağları - Kato bölgesinde 19 Nisan 2017 tarihinden beri icra edilen Şehit Tümgeneral Aydoğan Aydın Operasyonu çetin kış şartlarına rağmen devam ediyor. Operasyona katılan asker ve güvenlik korucuları Kato Dağı’nı teröristlerden temizleyerek onlarca mağara ve sığınak imha etmişti. 

‘Buraya girilemez’ diyorlardı! 

Kar altında kalan Kato Dağı’nda teröristlere geçit vermeyen Mehmetçik, çetin kış şartlarında operasyonlarını sürdürüyor.

Yıllarca üs olarak kullandılar 

Kato Dağı’nı teröristlerden temizleyen Mehmetçik ve güvenlik korucuları, dağın zirvesi ve önemli geçiş noktalarında konuşlanırken, teröristlerin bir daha bölgeyi kullanmaması için karakollar inşa edilmeye başlandı. 2 bin 900 rakımlı Kato Dağı’nda dünden itibaren etkili olan kar yağışı devam ederken, kar kalınlığı yer yer yarım metreye ulaştı.