Ünlü futbolcular hakkında FETÖ'den soruşturma başlatıldı

Futboldaki FETÖ yapılanmasına ilişkin ûnlü isimler Emre Belözoğlu, Arda Turan, Okan Buruk ve Bülent Korkmaz, 'FETÖ'ye üye olmak ve örgüte üye olmamakla birlikte isteyerek yardım etmek' haklarında soruşturma bulunduğu ortaya çıktı. 2018-158015 ve 2018-119375 numaralı soruşturma dosyalarının seyrinin nasıl olacağı önümüzdeki süreçte belli olacak.

1

HİLAL YILDIRIM / AKŞAM ÖZEL

İSTANBUL Emniyet Müdürlüğü'nde FETÖ'nün futboldaki yapılanmasına ilişkin ünlü futbolcular Emre Belözoğlu, Arda Turan, Okan Buruk, Bursaspor'un eski teknik direktörü Bülent Korkmaz hakkında soruşturma olduğu ortaya çıktı. Ünlü isimler emniyetin dosyasında şüpheli sıfatıyla yer alıyor. Dosyadaki iddia edilen suç maddesi ise “FETÖ'ye üye olmak ve örgüte üye olmamakla birlikte ve isteyerek yardım etmek.” Emniyet tarafından futbolcuların örgütle vbağlantıları olup olmadıkları araştırılıyor. Elde edilecek bulgulara göre savcılığın dosyayla ilgili vereceği karar merak konusu. İddialar takipsizlikle ya da iddianameyle sonuçlanabilir.

NİHAİ KARARI SAVCILIK VERECEK

Emniyet kaynaklarından edinilen bilgiye göre futbolcular hakkında örgütle bağlantılarının olup olmadığı araştırılıyor. Soruşturmayı yürüten savcılık ünlü isimlerin ifadelerinin alınıp alınmayacağına ilerleyen günlerde karar verecek. Soruşturmaların takipsizlikle mi sonuçlanacağı yoksa futbolcular hakkında iddianame mi düzenleneceği de yine önümüzdeki süreçte belli olacak.

AKTİF OLARAK FUTBOLUN İÇİNDELER

Emre Belözoğlu ve Arda Turan halen aktif olarak İstanbul Başakşehir Kulübü’nde futbol oynuyor. Okan Buruk şu anda Rizespor’un teknik direktörlüğünü yaparken, Bülent Korkmaz da Antalyaspor’un teknik direktörlüğünü yürütüyor.

TEK TUTUKLU BİRYOL

DAHA önce eski futbolcular Bekir İrtegün, Uğur Boral,  Zafer Biryol, Ersin Güreler, İsmail Şengül, eski milli kaleci Ömer Çatkıç hakkında ‘Silahlı terör örgütü üyeliği’ suçundan 22,5 yıla kadar hapis istemiyle dava açılmıştı. Önce ki gün görülen duruşmada sanıklar ifadelerinde birçok futbolcunun ismini vermişti. Şu anda bu isimlerden Zafer Biryol dışında tutuklu sanık yok.

"TOPLANTILAR EMRE'NİN EVİNDE" DEMİŞTİ

FETÖ’den daha önce ifadesi alınan Başakşehir’li oyuncu Bekir İrtegün şu itiraflarda bulunmuştu: 2009 yılında Fenerbahçe transferinden sonra Ali Şenel isimli bu yapıdan olan birisi aradı. Bir süre sonra, o dönem Fenerbahçe'de oynayan Emre Belözoğlu, Uğur Boral, Ertuğrul Taşkıran'ın da Ali Şenel ile görüştüğünü öğrendim.Ayrıca yine hatırladığım kadarıyla birkaç kez Emre Belözoğlu'nun evinde de buluşmuştuk" demişti.