İki polis memuru görevden alındı

Şırnak'ta bir teröristin zırhlı aracın arkasına bağlanarak sürüklenmesine ilişkin Başbakan Davutoğlu'ndan önemli bir açıklama geldi.

1

Özel bir kanalda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Ahmet Davutoğlu, Şırnak'ta zırhlı bir aracın arkasına bağlanarak sürüklenen terörist cenazesine ilişkin bilgi verdi. Bilinçli bir şekilde yapıldığına ilişkin bilgiler bulunduğunu kaydeden Davutoğlu 2 polis memurunun da görevden alındığını kaydetti.


İşte Davutoğlu'nun o açıklaması;

İki polis görevden alındı. Güvenlik birimlerimizin öfkeyle intikam hissiyle faaliyet yaptığı gibi bir algı oluşturmak bize en büyük zarardır. Bilinçli yapıldığına ilişkin bilgiler var. Buna karşı net tavır takınmamız lazım. Soruşturma tamamlandığı için gereği yapıldı. Ankara veya başka olaylarda da soruşturma tamamlanınca gereği yapılır.

İçişleri Bakanlığı'ndan da açıklama geldi

İçişleri Bakanlığı, geçtiğimiz hafta Şırnak’ta yaşanan terörist cenazesinin yerde sürüklenmesi olayıyla ilgili yürütülen soruşturmayla alakalı, olayda dahli olduğu değerlendirilen 2 personelin müfettişler tarafından görevinden uzaklaştırıldığını açıkladı.

İçişleri Bakanlığından, Şırnak'ta "terörist cenazesinin  yerde sürüklenmesi" olayında dahli olduğu değerlendirilen 2 personelin  görevlerinden uzaklaştırıldığı bildirildi.
 
Bakanlığın yazılı açıklamasında, şunlar kaydedildi:
 
"Geçtiğimiz hafta Şırnak'ta yaşanan terörist cenazesinin yerde  sürüklenmesi olayıyla ilgili yürütülen soruşturmayla alakalı, olayda dahli olduğu  değerlendirilen 2 personel, müfettişler tarafından görevinden  uzaklaştırılmıştır.