İki hain saldırının detayları belli oldu! Kamışlı sorumlusu MİT'ten kaçamadı

12 Mehmetçik'in şehit düştüğü saldırılara ilişkin detayları paylaşan MSB kaynakları, tabur komutanın yaralanmasına rağmen komutayı bırakmaması sayesinde, teröristlerin asıl amacının engellendiğini açıkladı.

AA

Millî Savunma Bakanlığı (MSB), Irak'ın kuzeyinde yürütülen Pençe-Kilit Operasyon bölgesinde 12 askerin şehit olduğu iki saldırıya ilişkin detayları açıkladı:

13 ASKERİMİZ YARALANDI

"PKK terör örgütü ilk olarak 22 Aralık Cuma günü Irak'ın kuzeydoğusunda yer alan Hakurk bölgesindeki Sur Tepe bölgesine sızma düzenlemiş, çıkan ilk çatışma esnasında 6 kahraman silah arkadaşımız şehit olmuştur. Ertesi gün 23 Aralık Cumartesi günü ise Metina bölgesindeki personelimize sızma girişimi olmuş, orada da çıkan çatışmada da 6 Mehmetçik şehit olmuştur. Birbirine 100 km uzaklıktaki her iki saldırıda 13 personelimiz yaralanmıştır."

EMELLERİNE ULAŞAMADILAR

"Sızma girişimi iddia edildiği gibi 50-100 kişiden oluşan gruplarla değil, mağaralarda saklanan küçük gruplar tarafından havanın ağır, yoğun sis ve kar yağışı (tipi) sebebiyle görüşün 5-10 metreye kadar düştüğü, İHA/SİHA'ların ve termal sistemlerin de kullanılmasının imkansız olduğu durumda gerçekleştirilmiştir. İleri hatta bulunan birliklerimizin kahramanca mevzilerini savunması ve çatışmaya takviye giden komando birliğinin başındaki tabur komutanı yaralanmış olmasına rağmen komutayı bırakmaması sayesinde teröristlerin asıl amacı engellenmiştir. Sızma girişiminde bulunan teröristlerin tamamı etkisiz hale getirilmiştir."

'TEÇHİZAT EKSİĞİ YOK'

"Teröristle mücadelenin doğasında zor şartlar ve kararlılık vardır. TSK, dünyada hiçbir ordunun cesaret bile edemediği operasyonları gerçekleştirmektedir. Operasyona çıkacak birlik hava, arazi ve diğer şartları göz önünde bulundurarak görevin gerektirdiği teçhizatı yanına alarak çıkmaktadır. Ayrıca, personel sürekli olarak aynı yerlerde bulunmamakta, kontrol altına alınacak bölge göz önüne alınarak değiştirilmektedir." Öte yandan Milli Savunma Bakanlığı, operasyonlarla son bir haftada 81 teröristin etkisiz hale getirildiğini, yıl içerisinde etkisiz hale getirilen terörist sayısının 2 bin 201'e ulaştığını açıkladı.

CEP TELEFONU KULLANIMINA YENİ TEDBİRLER GELİYOR

Bakanlık kaynakları, askerlerin cep telefonu kullanmasının zafiyete neden olup olmamasıyla ilgili soruya, "Özellikle akıllı cep telefonlarının günlük hayatta dahi yarattığı güvenlik sorunu herkesçe bilinmektedir. MSB olarak personel ve birlik güvenliği bakımından konu üzerinde bir çalışma yapılmaktadır. Bu konuyla ilgili ciddi tedbirler alınacaktır" cevabını verdi.

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Şırnak'ta tedavi gören yaralı askerleri hastanede ziyaret etmişti.

GAZİ BABA OCAĞINDA

Irak'ın kuzeyinde Pençe-Kilit Harekatı bölgesinde üs bölge- sine sızmaya çalışan teröristlerle çıkan çatışmada 6 asker şehit olmuştu. Arkadaşlarının şehit düştüğü çatışmadan yaralı kurtulan Kahramanmaraşlı Piyade Sözleşmeli Er Faruk Gürbak, tedavisi tamamlanarak taburcu edildi. Baba ocağında kalan yaralı asker Gürbak'ı yakınları da yalnız bırakmıyor.