İhanetin adı farklı imzalar aynı

2016’da Sur, Cizre ve Silopi’de hendek kazıp sözde özerklik ilan eden terör örgütü PKK’ya yönelik operasyonlara karşı 1228 sözde akademisyen ihanet bildirisine imza atmıştı.

1

Operasyonların durdurulmasını isteyen terör seviciler büyük tepki toplamış hatta haklarında dava açılmıştı. Aynı kafa Zeytin Dalı Harekatı’nda da ortaya çıktı. 170 sözde aydın ortak mektup yazıp TBMM’ye gönderdi.

Bu kez de YPG’li teröristlerin öldürülmesinden kaygı duyan isimler kamuoyunda büyük tepki çekti. 170 ismin arasındaki isimlerden 45’inin akademisyenlerin bildirisine de imza attığı ortaya çıktı.  

TABİBLER ODASI ŞAŞIRTMADI  

Toplum sağlığından çok Türkiye’nin aleyhine olan işlerle uğraşan Türk Tabibler Birliği Afrin konusunda da şaşırtmadı. TTB “Savaş bir halk sağlığı sorunudur” başlığıyla bir açıklama yapıp her çatışmanın insanı dramı beraberinde getirdiğini belirtti.

Açlık grevindelermiş! 

Terör örgütü PKK’nın siyasi uzantısı HDP’nin terör örgütü üyeliğinden tutuklu bulunan milletvekillerinin de cezaevlerinde 

3 gün Afrin için açlık grevi başlatacağı öğrenildi. HDP’nin cezaevinde olan eski eşgenelbaşkanı Figen Yüksekdağ da ‘Biz sırtımızı YPG’ye dayadık’ diye açıklamasıyla terör işbirliğini itiraf etmişti.