İHA çekti, asker köylerde avladı

Kandil’den gelen örgüt üyeleri, gizlenmek için Afrin’den çıkış yapan sivil halkın arasına karışarak Türk köylerine kaçmaya başladı. İHA’lar teröristleri tek tek belirledi!

LEVENT ALBAYRAK-AFRİN

Özel kuvvetler Afrin’de

Genelkurmay Başkanlığı, Zeytin Dalı Harekatı'na katılan birliklerin, kuşatılan Afrin'in kuzeyinde buluştuklarını açıkladı. TSK açıklamasında, "Afrin harekât alanında doğudan batıya ve batıdan doğuya ilerleyen birlikler Afrin kuzeyinde buluştular" ifadeleri kullanıldı. Harekatın 57’nci gününde, karadan ve havadan operasyonlar hız kesmeden devam ederken 37’si son 24 saatte olmak üzere, toplam 3 bin 569 teröristin etkisiz hale getirildi.

BATI VE KUZEYDEN KUŞATILDI

18 Mart’a saatler kala Afrin kent merkezine operasyon başladı. Özel kuvvetler batı ve kuzeyde belirlenen noktalardan zırhlı araçlar desteğiyle giriş yaptı. PKK/YPG’lilerle çatışmalar yaşandı. Operasyona, komandolar ve ÖSO birlikleri de destek verdi.

Afrin’e destek için Kandil’den gelen terör örgütünün lider kadrosu TSK karşısında hezimete uğrayınca Rakka ve Menbiç’e kaçtı. Örgütte, üst düzey sorumlularının kaçmasının ardından çözülme de hızlandı. Terör örgütü militanları önce sivilleri canlı kalkan olarak kullanmak istedi. Bu kapsamda kendin çıkış noktalarını hendek ve bariyerlerle kapattı. Ancak TSK bu bariyerleri imha etti ve sivil halkın zarar görmemesi için kenti boşaltması yönünde anonslar yapıldı.

ARAÇLAR TARANIYOR 

Afrin’de yaşayan sivil halktan beklediği desteği göremeyen YPG’li teröristler, onları canlı kalkan olarak kullanamayınca bu kez kendi canlarının derdine düştü. Kenti terk eden sivillerin arasına kendilerine aile süsü vererek kaçmaya çalışan ve daha güvende olacakları düşüncesiyle bölgedeki Türk köylerinde kalmayı tercih eden teröristlerin bu oyunu da İHA’lardan alınan görüntüler ve birliklerin dikkatli davranmasıyla tutmadı. Sivillerin kenti terk etmesi için TSK ve ÖSO tarafından oluşturulan koridorda kent çıkış noktası tutuldu. Kentten çıkan her araç ve insanlar tek tek aranıyor. Bu aramalarda şahısların görüntüleri ile daha önceden İHA’lardan alınan görüntüler eşleştiriliyor yine teröristlerin kaçmasını önlemek ve yakalamak için başta eşyaları olmak üzere tüm askeri teknikler kullanılıyor. Bu kapsamda şehri sivil vatandaş gibi terk etmek isteyen çok sayıda terörist yakalandı.

KAÇAN HAİNLER SİVİLLERİN ARAÇLARINI YAKIYOR 

Afrin'de sıkışan teröristler, geride bombalı tuzaklar bırakırken, sivillere ait araçları da benzin döküp yakıyor. Genelkurmay Başkanlığı, İHA'ların çektiği görüntüleri paylaştı. Görüntülerde, teröristlerin park halindeki araçları benzin döküp ateşe verdikleri, ardından kaçtıkları ve araçların yandığı görülüyor.

Oğullarına ‘Afrin Erdoğan’ adını verdiler 

Gaziantep’te yaşayan Hüseyin ve Meryem Dinç (45) çiftinin 3 gün önce erkek bebekleri dünyaya geldi. Dinç çifti, oğullarına ‘Afrin Erdoğan’ adını verdi. Mehmetçiğin ‘Zeytin Dalı Harekâtı’ndan zaferle ayrılmasını dileyen Hüseyin Dinç, “Oğlum büyüdüğünde Mehmetçiklerimizin, Afrin harekâtındaki zaferini kendi adıyla birlikte anlatacak” dedi.

4 koldan kuşatıldı

Genelkurmay Başkanlığı, Zeytin Dalı Harekatı'na katılan birliklerin, kuşatılan Afrin'in kuzeyinde buluştuklarını açıkladı. TSK açıklamasında, "Afrin harekât alanında doğudan batıya ve batıdan doğuya ilerleyen birlikler Afrin kuzeyinde buluştular" ifadeleri kullanıldı. Harekatın 57’nci gününde, karadan ve havadan operasyonlar hız kesmeden devam ediyor. Ha-rekâtın başından beri, 37’si son 24 saatte olmak üzere, toplam 3 bin 569 teröristin etkisiz hale getirildi. TSK ve ÖSO unsurları, Hacı Kasımlı, Mirkan, Sino, Tatara, Çatalkapı, Şeyh Obası, Eşkanşarki ve Astaro, Kokani, Aynel Hacer, Heltangarbi ve Çakıllıeccum köylerini teröristlerden temizledi. Mabatlı belde merkeziyle Afrin ilçe merkezinin ana kara yolu bağlantısını kesti.

Zorla götürülmüşlerdi, kaçtılar!

Sivil halk tüm engellere rağmen, hayatta kalabilmek ve Afrin’de teröristlerin zulmünden kurtulabilmek için yollara düşüyor. Mehmetçik ve ÖSO mensupları, terör örgütü YPG/PKK’dan kurtarılan belde ve köylerde güvenli ortamı sağladıktan sonra dönen sivillerin evlerine yerleşmelerine yardımcı oluyor. Örgütün canlı kalkan olarak kullanmak için Afrin’e sürdüğü Şıltah Köyü'nden 20 aile çareyi güvenli bölgeye sığınmakta buldu. Özellikle çocukların yaşanan durumdan etkilendiği görüldü.