İftiracının arşivi siliniyor

İBB Başkanı İmamoğlu'nun seçim stratejisti Yavuz, Baykar'a “İsrail'e jet yakıtı satıyor” iftirası attıktan sonra gelen tepkiler üzerine sosyal medya hesabını kapattı. Yavuz'un, terör güzellemesi yapan, “Alevilerin Neden Bir PKK'sı Olmalıydı?” yazısı da siteden kaldırıldı.

BAYKAR Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Yavuz'un "İsrail'e jet yakıtı satıyorlar" iddiasına çok sert tepki göstererek, "Sosyal medyada Baykar ve yöneticileri aleyhine alçakça ve şerefsizce uçak yakıtı konusunda bir iftira kampanyası yürütülüyor. Bu iftirayı yayanları mahkemeye verip takipçisi olacağım. Oluşacak tazminatlar da yine Gazze'ye yardım olarak aktarılacaktır" dedi. Bayraktar, iftirayı ortaya atan Evren Barış Yavuz'un da CHP'li İBB başkanının iletişim kampanyalarını yöneten strateji ekibinde yer aldığını hatırlattı.

İBB DE BAYKAR'I HEDEF ALDI

Yavuz'un terör örgütü TİKKO güzellemesi yapan yazılarını ortaya koyan Bayraktar, "Bu PKK'lıları besleyen Ekrem İmamoğlu'na sesleniyorum: Tasmalı köpeklerini saldırtmayı bırak. Yalandan başka söyleyecek lafın varsa, mertçe yüzümüze söyle de cevabını verelim" ifadesini kullandı. Bunun üzerine iftira paylaşımını silen Yavuz, sosyal medya hesabını askıya aldı. İBB ise, iftiralara yönelik adım atmak yerine BAYKAR'a saldırdı.

AKŞAM, 11 Mart'taki nüshasına alçak iftirayı manşetine taşımıştı.

'PKK' YAZISI KALDIRILDI

Bu gelişmelerin ardından, Yavuz'un "Alevilerin Neden Bir PKK'sı Olmalıydı?" yazısı da internetten silindi. Söz konusu sayfanın Google ve arşiv siteleri üzerinden de kaldırılması üzerine, AK Parti Bursa Milletvekili Mustafa Varank'tan tepki geldi. Varank, "CHP belediyesi çalışanı kampanya sorumlunuza hesabını kapattırarak sıyrılamayacağınızı anlayınca şimdi de PKK güzellemesi yaptığı yazılarını mı kaldırmaya çalışıyorsunuz? @ekrem_imamoglu @istanbulbld" dedi. Öte yandan Evren Barış Yavuz hakkında İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resen soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

Evren Barış Yavuz hakkında soruşturma başlatıldığı öğrenildi.

"İMAMOĞLU'NUN KAMPANYALARINI YÖNETTİM"

Sosyal medya hesabını kapatan Evren Barış Yavuz'un yakın çevresine, "İPA'da çalışmadım, çalışmıyorum, İBB ile devam eden bir sözleşmem yok. İmamoğlu'nun ekibinde değilim. Geçmişte kampanyalarda yer aldım, yönettim. Paylaşımımda Baykar şirketini hedeflemedim, haksız bir linçe daha fazla maruz kalmamak için twitter hesabımı kapattım" dediği iddia edildi.