İfadeler alınıyor, cihazlar incelemede

Amasra'da meydana gelen grizu patlamasında 41 işçinin yaşamını yitirmesi, 11 kişinin de yaralanmasıyla ilgili soruşturma sürüyor.

Amasra'da 14 Ekim'de meydana gelen grizu patlamasında 41 işçinin yaşamını yitirmesi, 11 kişinin de yaralanmasıyla ilgili soruşturma sürüyor. Bu kapsamda İl Emniyet Müdürlüğü'nce görevlendirilen uzman personelden oluşan özel bir ekip, bölgedeki arama ve el koyma işlemlerini tamamladı. Güvenlik sistemlerinin yer aldığı tüm teknik cihazlara el konuldu. 6 savcının ve 4 bakanlık müfettişinin görevlendirildiği soruşturmada; dün akşam itibarıyla aralarında 16.00-24.00 vardiyasında görevli amirler, mühendisler ile yer altı ve yer üstü işçileri kapsayan çalışanların ifadesi, alınmaya başlandı. Çalışanların ifadeleri, adliyede veya işçilerin bulunduğu bölgelere kolluk görevlileri ile gidilerek, tamamlanacak.

TAHLİSİYEDEN GAZ ÖLÇÜMÜ

Öte yandan patlama sonrası çıkan yangını tamamen söndürmek için çalışma yürütülüyor. Ocağın yangın olan bölümündeki giriş-çıkış, özel alaşımlı betonla kapatıldı. Betonun arka bölümlerindeki alan da olası hava alma durumuna karşı tamamen sızdırmazlığı sağlamak için köpük barajıyla kaplanıyor. Öte yandan TTK Armutçuk Müessesesinden gelen tahlisiye ekipleri de gaz tüpü ve maskeleriyle indikleri ocak içerisinde belirli aralıklarla gaz ölçümleri yapıyor.