İfade vermeyen 10. çocuk kim?

İstanbul'da, T.C.'nin 1 kişinin ölümüne neden olduğu kazada, 10 çocuktan 8'inin ifadesi alındı. Ailenin avukatı 10. çocuğun tespiti için şikayetçi oldu.

İstanbul Eyüpsultan'da 1 Mart'ta yazar Eylem Tok ve Op.Dr. Bülent Cihantimur'un 17 yaşındaki oğlu T.C.'nin kullandığı araç, 3 ATV aracına çarpmış ve kazada Oğuz Murat Acı hayatını kaybederken 4 kişi de yaralanmıştı. Olaydan kısa bir süre sonra T.C. yazar annesi Eylem Tok'la birlikte Mısır'a ardından da ABD'ye kaçtığı ortaya çıkmıştı. Skandal kazayla ilgili yeni bir detay daha ortaya çıktı. Kazada iki araçta toplamda 10 çocuğun olduğu ve yurtdışına kaçan T.C. hariç 8 kişinin ifadesinin alındığı iddia edildi.

T.C.'nin kullandığı otomobil 3 ATV aracına çarpmış, 1 kişi ölmüş, 4 kişi de yaralanmıştı.

Eylem Tok ve oğlu T.C. kazanın ardından önce Mısır'a sonra ABD'ye kaçmıştı.

'İSİMLERİNİ BİLMİYORUM'

Çocuklardan A.K.'nin poliste vermiş olduğu ifadesinde, "T.C. ve Demir arkadaşımızın kullandıkları araçlarda Hakkı, Poyraz, Yılmaz E., Akın, M. E. Y. ve ilk defa gördüğüm ve soyadlarını bilmediğim Bartu ve Arda ola rak bildiğim şahıslar vardı" dedi. 2 Şubat 2024 tarihinde saat 13.00'te düzenlenen polis tutanağına göre de kimin hangi arabaya bindiği ortaya çıktı. O tutanağa göre; Porsche araç içerisinde A.K., A.A. ve B.A., Volvo araç içerisinde D.Ö., P.T., Y.E., M.E.Y. ve Z.H.D. oturdu. Tanık sıfatıyla ifadesi alınan çocukların '10 kişiydik' ifadesinin ardından polis bu onuncu kişinin kim olduğunu sorsa da yanıt alamadı. Oğuz Murat Acı'nın ailesinin avukatları savcılığa 10. şüphelinin kimliğinin tespit edilmesi için suç duyurusunda bulundu.

İLK TUTUKLAMA YARDIMCIYA

Soruşturmada, Eylem Tok'un oğlunu havalimanına götürdüğü iddia edilen iş yeri çalışanı Ayşe Ceren S. tutuklandı. T.C.'nin babası Bülent Cihantimur'a ise yurt dışı yasağı getirildi.

İKİ KİŞİ DAHA GÖZALTINDA

Haklarında tutuklama kararı çıkarılan firari Eylem Tok ve oğlu T.C. için ABD makamlarıyla iletişime geçildi. Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, "ABD ile adli yazışmalar gerçekleştirildi. 7 Mart'ta iade talebimizi illettik. ABD'den istenen belgeler vardı ve bu belgeleri tamamladık. Talepname 1 hafta içinde ABD'ye iletilecek. Ayrıca, kaza sonrası olay yerine gelen ve Eylem Tok ve oğlunu havalimanına bırakın kişiyle, telefonları alıp emniyete bırakan şoför de gözaltına alındı" dedi.