Tuğgeneral Erdoğan İdlib'de şehit oldu! Cenazesi düzenlenen törenin ardından memleketine uğurlandı

Milli Savunma Bakanlığı, Tuğgeneral Sezgin Erdoğan'ın İdlib'deki görevi sırasında rahatsızlanarak şehit olduğunu bildirdi.

Milli Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, Tuğgeneral Sezgin Erdoğan'ın, İdlib harekat bölgesindeki görevi sırasında rahatsızlandığı ve hastaneye kaldırıldığı belirtildi.

Erdoğan'ın yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılmayarak şehit olduğu aktarılan açıklamada, "Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu olayda hayatını kaybeden aziz şehidimize Allah'tan rahmet, kederli ailesine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile asil milletimize başsağlığı ve sabır dileriz." ifadesi kullanıldı.

Şehit Erdoğan'ın Isparta'daki ailesine şehadet haberi verildi

Şehit Tuğgeneral Sezgin Erdoğan'ın Isparta'da yaşayan ailesine şehadet haberi ulaştırıldı.

Vali Ömer Seymenoğlu ve İl Garnizon Komutanı Albay Mustafa Kahraman, şehidin Isparta'da hakim olarak görev yapan Emine Erdoğan'ın Emre Mahallesi'ndeki evine geldi.

Erdoğan'ın şehadet haberi, ailesine verildi.

Ailenin, şehidin naaşını taşıyan uçakla memleketleri Çanakkale'ye gidecekleri öğrenildi.

ŞEHİT TUĞGENERAL ERDOĞAN'IN CENAZESİ MEMLEKETİNE UĞURLANDI

Şehit Tuğgeneral Sezgin Erdoğan'ın cenazesi, Hatay'da düzenlenen törenin ardından memleketine gönderildi.

Hatay Havaalanında basına kapalı düzenlenen törene, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Vali Rahmi Doğan, 2. Ordu Komutanı Korgeneral Sinan Yayla, 6. Mekanize Piyade Tümen Komutanı Erhan Uzun, AK Parti Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman ve diğer protokol üyeleri ile silah arkadaşları katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve şehidin öz geçmişinin okunmasının ardından cenaze Çanakkale'ye uğurlandı.

Şehidin ardından Bakanlıklardan taziye ve başsağlığı mesajları yayınlandı.

MEVLÜT ÇAVUŞOĞLU'NDAN AÇIKLAMA

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, "İdlib’de görev başında rahatsızlanarak şehit olan kahraman komutanımız Tuğgeneral Sezgin Erdoğan’a Allah’tan rahmet, yakınlarına, Silahlı Kuvvetlerimize ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

FUAT OKTAY'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "İdlib’de görev başında rahatsızlanarak şehit olan Tuğgeneral Sezgin Erdoğan’a Allah’tan rahmet, ailesine, Silahlı Kuvvetlerimize ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

FAHRETTİN ALTUN'DAN AÇIKLAMA

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, "İdlib harekât bölgesinde görevi başındayken rahatsızlanarak şehit olan kahraman komutanımız Tuğgeneral Sezgin Erdoğan’a Allah’tan rahmet, ailesine ve aziz milletimize başsağlığı diliyorum. Mekânı cennet olsun." ifadelerini kullandı.

SÜLEYMAN SOYLU'DAN AÇIKLAMA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Yüksek fedakarlığına ve üstün cesaretine şahit olduğumuz Tuğgeneralimiz Sezgin Erdoğan, görevi başında şehit olmuştur. Allah rahmet eylesin... Ailesinin, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin ve Milletimizin başı sağ olsun." ifadelerini kullandı.