İdlib'de selin yaralarını Kızılay sardı... Nur'un gülüşü her şeye bedeldi

İdlib çevresindeki sel baskını sonrası yardıma koşan Türk Kızılayı 8 yaşındaki Nur ile altı kişilik ailesinin de ihtiyaçlarını karşıladı.

BÜLENT ŞANLIKAN

Türk Kızılayı ekipleri Suriye’nin Kefer Arouk Bölgesi’nde kurulan Reyyan Kampı’ndaki sel afetinin ardından yardıma koştu. Ekipler bölgede, ayağında birbirinden farklı ayakkabılarla zorlu kış şartlar altında yaşayan 8 yaşında Nur El Başa’ya rastladı. Babası bedensel engelli olan Nur’un 6 kişiden oluşan ailesine Türk Kızılay’ı yardım eli uzattı. Aileye ayakkabı, mont ve kışı geçirmeleri için barınma malzemeleri temin edildi.

ÇOCUKLAR OKUL İSTEDİ

Yaşanan o duygu dolu anları AKŞAM’a anlatan Kızılay Suriye İnsani Yardım Koornatörü Fatih Kökcan, “İdlib’de aşırı yağışlar nedeniyle sel meydana geldi. 3 bin çadırı su bastı. İşte bu çalışmalar sırasında küçük Nur ile karşılaştık. Ayağında iki farklı ayakkabı olmasına rağmen hayata o kadar mutlu bakıyordu ki hepimiz duygu dolu anlar yaşadık ve çok etkilendik” dedi.

Kökcan şunları anlattı: “O çocukları gördüğümde ilk ne istediklerini sordum. Hep bir ağızdan ‘okul’ diye seslendiler. Nur da o çocuklardan birisiydi. Nur’un o gün yaşadığı o keyifli anlar ve gülüşü her şeye bedeldi.”