İdlib nerede, Türkiye'ye ne kadar uzaklıkta? İdlib hangi ülkelere komşu? İşte İdlib haritadaki yeri

Suriye'nin kuzeybatısında yer alan İdlib, Türkiye ve dünyanın gündeminde yer alıyor. Kremlin Sözcüsü Peskov, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in görüşmesinde, İdlib'in gündeme geldiğini belirterek, bölge ile ilgili anlaşmalara olan bağlılıkların teyit edildiğini belirtti. İdlib ile ilgili son gelişmeler sonrası vatandaşlar ''İdlib nerede, Türkiye'ye ne kadar uzaklıkta? İdlib hangi ülkelere komşu?'' sorularının yanıtını araştırmaya başladı...

İdlib'in haritadaki yeri ve Türkiye'ye uzaklığı merak ediliyor. İdlib sorunu, tüm dünyanın gündeminde yer almaya devam ediyor. Kremlin Sözcüsü Peskov, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Rusya Devlet Başkanı Putin'in görüşmesinde, İdlib'in gündeme geldiğini belirterek, bölge ile ilgili anlaşmalara olan bağlılıkların teyit edildiğini belirtti. Peki, İdlib nerede, Türkiye'ye ne kadar uzaklıkta?

İDLİB NEREDE, TÜRKİYE'YE NE KADAR UZAKLIKTA?

İdlib veya İdlip, Suriye'nin kuzeybatısında bulunan ve aynı isimli yönetim bölgesinin merkezi olan şehir.

Halep'e 60 km uzaklıktadır. Bulunduğu ilin Türkiye'ye (Hatay iline) de toprak komşuluğu vardır. Bu nedenle Hatay ve Kilis gibi güney illerle benzerlikler gösterir.

İDLİB HARİTADAKİ YERİ