İdari izin nedir?

İdari izin kimleri kapsıyor? Cumhurbaşkanlığı geçtiğimiz günlerde idari izin için genelge yayımlamıştı. Konu hakkında detaylı bilgiye haberimizden ulaşabilirsiniz.

Tüm dünyada alınan koronavirüs  tedbirleri Türkiye'de de etkisini arttırmaya devam ediyor. İdari izin hakkında detaylı bilgiye haberimizden ulaşabilirsiniz. 

İDARİ İZİN KİMLERİ KAPSIYOR?

Yurtdışında bulunan kamu görevlilerinin yurda dönüş tarihinden itibaren 14 gün evde tecrit oldukları sürenin mesai günlerine tekabül eden kısımlarında idari izinli sayılmaları,

İdari izin ne demek? Geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanlığı idari izinler hakkında bir genelge yayımladı. Hamile, 60 yaş üstü ya da kronik hastalığı  olan vatandaşlar idari izinli sayılıyor. İdari izin kimleri kapsıyor? Tüm dünyada alınan koronavirüs  tedbirleri Türkiye'de de etkisini arttırmaya devam ediyor. İdari izin hakkında detaylı bilgiye haberimizden ulaşabilirsiniz. 

Ayrıca kamu kurum ve kuruluşlarının faaliyetlerinin devamını sağlayacak şekilde gerekli tedbirlerin alınması ve zorunlu hizmetlerin yürütülmesi için asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla kamu kurum ve kuruluşlarının başta okul öncesi ve ilköğretimde çocuğu bulunan kadın çalışanlarının yıllık izin taleplerinin karşılanması, yıllık izin hakkı bulunmayanlar için mazeret izinlerinin kullandırılması Sayın Cumhurbaşkanımızca uygun görülmüştür.'' denilmiştir.