Hamileler ve 10 yaş altı çocuğu olan anneler için idari izinler kaldırıldı mı? İdari izin kalktı mı?

c

Koronavirüs tedbirleri kapsamında 1 Temmuz itibariyle uygulanacak olan yeni düzenlemeler açıklandı. Normalleşme süreciyle birlikte tüm kısıtlamaların kaldırılması beklenen yeni düzenlemeye ilişkin İçişleri Bakanlığı'ndan genelge yayınlandı. Normalleşmenin üçüncü etabına ilişkin genelgeye göre İdari izin kalktı mı? Hamileler ve 10 yaş altı çocuğu olan anneler için idari izinler nasıl olacak? Detaylar haberimizde.

Sağlık Bakanlığı ve Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanlığı hariç yönetici pozisyonu dışındaki 60 yaş ve üzerinde olanlar, Sağlık Bakanlığının belirlediği kronik hastalığı bulunanlar ile 10 yaş ve altı çocuğu olan kadın çalışanlar da idari izinli sayıldı. Genelge kapsamında çalışanlar fiilen göreve gelmedikleri süre zarfında idari izinli ve istihdamlarına esas görevlerini fiilen yerine getirmiş sayılmıştı.

1 TEMMUZ İÇİN YENİ DÜZENLEME

Temel usul ve esasları Cumhurbaşkanlığı Genelgesi'nde belirlenecek şekilde kamu kurum ve kuruluşlarında halihazırda uygulanmakta olan 10.00--16.00 mesai uygulaması sona erdirilerek, 1 Temmuz Perşembe gününden itibaren normal mesai düzenine geri dönülecektir. Kamu kurum ve kuruluşları için günlük çalışmanın başlama ve bitiş saatleri ile öğle dinlenme süresi bölgelerin ve hizmetin özelliklerine göre valilerce tespit edilecektir.

İDARİ İZİN NEDİR?

İdari izin 657 sayılı kanun kapsamında yer alan devlet memurlarını kapsayan bir izin türüdür ve idari izin bir bakıma kişinin çalıştığı kamu kurumu tarafından verilen izin anlamını taşımaktadır. İdari izin, Bakanlar Kurulu kararıyla çalışma gününün tatil edilmesidir.

İdari izin sadece, devlet memurlarının faydalandığı bir izin türüdür.