AKŞAM GAZETESİ
FETÖ'nün 15 Temmuz'da gerçekleştirilen hain darbe girişimi sırasında şehit olan Halil Kantarcı'nın (37) ailesi, oğullarının acısını ilk günkü gibi yaşıyor. İstanbul Çengelköy'de FETÖ üyelerinin açtığı ateş sonucu 37 yaşında şehit olan Halil Kantarcı'nın babası Ali (76) ve annesi Fadime Kantarcı (66), gerek devletin gerekse Türkiye'nin dört bir yanından kendilerini ziyarete gelen vatandaşların desteğiyle teselli buluyor.
OĞLUMUN GENÇLİĞİNİ ALDILAR
28 Şubat sürecinin en genç mağdurlarından Sivas'ın Zara ilçesi Canova köyü nüfusuna kayıtlı Halil Kantarcı, 16 yaşında uğradığı bir iftira sonucu Devlet Güvenlik Mahkemesi'nde idamla yargılandı. Hiç bulunmadığı bir yerde alkollü bir eğlence mekanına taş attığı, İBDA-C örgütüne mensup olduğu gerekçesi ile 9 yıl 3 ay hapis yattı. 16 yaşında girdiği cezaevinden 24 yaşında çıktı. 15 Temmuz'da Çengelköy'de darbecilerin açtığı ateşle şehit oldu. Torunları ile avunduklarını kaydeden baba Ali Kantarcı, "Bütün şehit aileleri gibi bir yaralı kalple yaşıyoruz ama gururluyuz. Allah razı olsun devletimizden. Hiçbir zaman için halimizi ve hatırımızı sormayı eksik etmiyorlar. Allah'a çok şükür bir tane Halil kaybettim ama yüz binlerce Halil'im oldu" dedi. Anne Fadime Kantarcı da "Oğlumun gençliğini, hayalini, her şeyini aldılar. Allah onları kahrı perişan eylesin. Onun yerini kimse doldurmuyor. Kanlarını akıttılar, canlarını verdiler, vatanı bize emanet ettiler. Kendilerini vatana feda ettiler" diye konuştu.
AKSAKALLI'DAN KAHRAMANA VEFA
Darbegirişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanı olan emekli Korgeneral Zekai Aksakallı, darbeci generali vurduktan sonra şehit edilen Astsubay Ömer Halisdemir'in kabrini ziyaret etti. Aksakallı, "Semih Terzi öldürülmeseydi çok kötü bir hal alabilirdi. Halisdemir'in şehadeti bunu önledi" dedi.
ÖNEMLİ OLAN VATAN BİZLER GELİP GEÇİCİYİZ
Gölbaşı Özel Harekat Daire Başkanlığı'na yapılan bombalı saldırıda şehit edilen komiser yardımcısı Gülşah Güler'in ailesi, darbe girişiminin başarısız olmasıyla teselli buluyor. Baba Hüseyin Güler, şehit ailesi olmaktan her zaman gurur duyduklarını belirterek, "15 Temmuz Türkiye'nin zaferidir. Belki çok daha kötü günler olacaktı ama başta Cumhurbaşkanı'mız ve milletimiz müsaade etmediler. Biz bir evlatla bedelini ödedik. Bunun için de hiç rahatsız değiliz. Önemli olan vatandır, bizler gelip geçiciyiz" dedi. Anne Emine Güler de "15 Temmuz bizim en kötü, acı ama bir yandan da en gururlu günümüz" ifadelerini kullandı.
ŞEHİT AİLELERİMİZİN HER DAİM YANINDAYIZ
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Ankara'nın Kahramankazan ilçesinde 15 Temmuz şehidi Ömer Takdemir, Ali Anar ve Hakkari Çukurca'da 1996 yılında şehit olan Ömer Yener'in ailesini ziyaret etti. Bakan Göktaş, "Her zaman şehit ailelerle beraberiz. Terörsüz Türkiye hiçbir şekilde onlarsız bir süreç değil, onlarla beraber ilerlettiğimiz bir süreç. Her daim onların yanında olmaya devam edeceğiz" diye konuştu.