İdam isteyip urgan attılar

15 Temmuz kanlı darbe girişiminin planlayıcısı 38 kişilik 'Yurtta Sulh Konseyi' üyeleriyle birlikte 221 sanık dün hakim karşısına çıktı. Mahkemeye götürülürken vatandaşların idam ipi attığı Hava Kuvvetleri eski Komutanı Akın Öztürk, haberim yoktu yalanına başvurdu.

1

15 Temmuz darbe girişiminde Fetullah Gülen’in 1 numaralı sanık olduğu ve darbeyi planladığı iddia edilen aralarında Akın Öztürk, Mehmet Partigöç, Mehmet Dişli ile Ali Kalyoncu’nun da bulunduğu 38 kişilik sözde ’Yurtta Sulh Konseyi’ üyeleriyle birlikte 221 sanık 'FETÖ Genelkurmay çatı davası' ile dün ilk kez hakim karşısına çıkarıldı. 

ÖZTÜRK ADRESİNİ BİLMİYORMUŞ 

Sanıklar, cezaevi kampusu içinde oluşturulan adliye binasına; her birinin yanında iki askerle birlikte yürütülerek salona getirildi. Eski Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk ilk sırada getirildi. Öztürk, diğer sanıklarla birlikte elleri kelepçeli yürütüldü. Sanıklardan darbe girişiminin askeri kanadının bir numarası olduğu iddia edilen Hava Kuvvetleri eski Komutanı Akın Öztürk, kimlik tespiti sırasında 2 çocuğu olduğunu belirterek, "Adresi bilmiyorum. Tutukluyum" dedi. 

Darbeden haberim yoktu 

Hainlik suçlamasıyla yargılanmanın kendisine verilecek en büyük ceza olduğunu belirten Öztürk, “Yüce milletim, beni yetiştiren komutanlarım ve silah arkadaşlarım iyi bilsin ki bu hain darbe girişimine hiçbir katkım, hatta haberim bile yoktur. Silah arkadaşlarıma, vatandaşlarıma silah doğrultacak biri değilim. Bu hain darbe girişimiyle hiçbir ilgim ve alakam yoktur. Keşke ölseydim de bu şekilde yargılanmasaydım” dedi. 

Erdoğan ve Akar müşteki 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "mağdur-müşteki" olarak gösterildiği iddianamede, "Genelkurmayda mağdur olan askerler" başlığı altında, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Akar da yer alıyor. AK Parti'nin avukatları müdahillik dilekçelerini mahkemeye sundu.

Keskin nişancılar kuş uçurtmadı

Cezaevi çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alındı. Duruşma salonu çevresine jandarma ekipleri konuşlandırılarak, binanın çatısına keskin nişancılar yerleştirildi. Duruşmanın yapılacağı adliye binası üzerine uçaksavar yerleştirildi. Bu sırada bir drone da havadan görüntü kaydetti.

Bu millet ihaneti asla unutmaz

Sanıklar, dava nedeniyle cezaevi önünde toplanan ve ellerinde Türk bayrakları bulunan çok sayıda vatandaş tarafından protesto edildi. Vatandaşlar, sanıklara doğru "İdam isteriz", "Vatan hainleri" diye bağırdı. Protestocular, "Bu millet ihanet edeni unutmaz", "Vatan haini FETÖ", "Katil FETÖ" yazılı dövizler taşıdı. 

Ayaklarında pranga olmalı

15 Temmuz’da şehit olan Mucip Arıkan’ın annesi Saliha Arıkan, "Oğlumun katillerini öldürün. Yavrumu bana verin. Kral gibi giyinmişler. Ayaklarında pranga olması lazımdı şehit ailelerini rahatlatmak için. Elimiz kolumuz bağlı " diyerek, bağırdı.