İçişleri Bakanlığı personel alımı 2021 başvuru formu! İçişleri Bakanlığı memur alımı başvuru şartları

İçişleri Bakanlığı 2021 yılında faaliyetlerine ara vermeksizin devam etmek adına her sene çok sayıda personel alımı, eleman alımı, memur alımı ve işçi alımı gerçekleştirmektedir. İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan bütün iş ilanları ile bu ilanlara ait iş başvuru formu, başvuru tarihleri, başvuru şartları gibi detaylı iş başvurusu bilgileri yer almaktadır. e-Devlet üzerinden başvuru yapacak adaylar için İçişleri Bakanlığı personel alımı başvuru şartları ve detayları haberimizde...


İçişleri Bakanlığı personel alımı başvuruları başladı. 2021 yılı içerisinde çok sayıda personel alımı, eleman alımı, memur alımı ve işçi alımı gerçekleştirmeyi hedefleyen İçişleri Bakanlığı iş ilanı ile ilgili kılavuzu yayınladı. Peki İçişleri Bakanlığı personel alımı başvuruları nasıl yapılır? E Devlet İçişleri Bakanlığı memur alımı başvuru şartları nelerdir?

İçişleri Bakanlığı Bakanlığı personel alımı için başvurular bugün itibariyle başladı. Başvurular e-Devlet şifresi ile online ortamda yapılacak. İçişleri Bakanlığı personel alımı başvurularını tamamlayan adayların sözlü sınavları ise 22 Mart-08 Nisan 2021 tarihleri arasında olacak.

Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı yurdun iç güvenliğini ve asayişini sağlamak, kamu düzenini bağlı kuruluşları ile korumak, illerin genel idaresini düzenlemek, mahalli idareler üzerinde merkezi idare adına ve sayet makamı olarak nezarette bulunmak ve idari açıdan aldığı yasal tedbirlerle bu idarelerin gelişmelerine yardımcı olmak, halkın nüfus ve vatandaşlık işlemlerini yerine getirmek, olası savaş ve doğal afetler konularında sivil savunma hizmetlerini yürütmekle görevlidir. Bakanlık üstlenmiş olduğu bu görevleri merkez ve taşra teşkilatları aracılığıyla yerine getirir.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU TARİHLERİ

Personel alımı başvurusu yapacak olan adaylar, 25-29 Ocak 2021 tarihleri arasında ilgili sınav duyurusu bölümünde yayımlanacak olan başvuru linki aracılığıyla e-Devlet şifresi ile erişip elektronik ortamda müracaat edecekler.

Müracaatlar elektronik ortamda alınacağından posta yolu ile ya da bizzat müracaatlar kabul edilmeyecek.

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan veya yayınlanacak olan iş ilanları içinde avukat, arşiv memuru, ab uzman yardımcısı, bekçi, güvenlik görevlisi, denetçi, iç denetçi, koruma memuru, gardiyan, engelli personel alımı, hizmetli, hemşire, kontrolör, müfettiş yardımcısı, mühendis, mütercim tercüman, sosyolog, teknisyen, tarihçi, tercüman, uzman gibi sayısız kadro ve pozisyon yer almaktadır. İlanlarda sınavsız, KPSS’siz ilköğretim mezunu, lise mezunu, ön lisans mezunu, üniversite mezunu adayların başvuru yapabilecekleri kadrolar bulunmaktadır.

İÇİŞLERİ PERSONEL ALIMI KILAVUZU

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI HANGİ KADROLARA YAPILACAK?

Erişime açılan kılavuzda yer alan bilgilere göre bakanlıkta avukat, arşiv uzmanı, çözümleyici, programcı, büro personeli, şoför, bilgisayar mühendisi, harita mühendisi, makine mühendisi, elektrik-elektronik mühendisi, bilgisayar ve harita teknikeri, teknisyen, şehir plancısı ve çağrı karşılama personeli sözleşmeli istihdam edilecek.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI İŞ BAŞVURUSU NASIL, NEREDEN YAPILIR?

İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan veya yayınlanacak olan bütün iş ilanları personel.icisleri.gov.tr adresi üzerinde yayınlanmaktadır.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

1-657 sayılı Devlet Memurları Kanununun değişik 48 inci maddesinin (A) bendinde belirtilen nitelikleri taşımak,

(a) Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

(b) Kamu haklarından mahrum bulunmamak,

(c) Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkûm olmamak,

(ç) Erkek adaylar için askerlik durumu bakımından; askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş bulunmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış yahut ertelenmiş veya yedek sınıfa geçirilmiş olmak,

(d) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 53 üncü madde hükümleri saklı kalmak kaydı ile görevini devamlı yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak,

2- Giriş(sözlü) sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmak(01 Ocak 1986 ve daha sonraki tarihlerde doğanlar),

3- ÖSYM tarafından 2020 yılında yapılan Kamu Personel Seçme Sınavı (B) Grubundan; lisans mezunları için KPSSP(3), ön lisans mezunları için KPSSP(93) ve lise mezunları için KPSSP(94) puan türünden en az 60(altmış) ve üzerinde KPSS puanı almış olmak kaydıyla başvuruda bulunanlardan, KPSS puan türü ve tercih edilen pozisyon unvanı esas alınmak suretiyle yapılacak olan puan sıralamasına göre ilan edilen pozisyon sayısının 5 katı adayın içerisinde bulunmak,

4- Adaylar ancak bir pozisyon unvanı sınavına başvurabilecektir. Bu başvuru sadece bir ile veya Bakanlığa yapılacaktır. Birden fazla pozisyon unvanına veya birden fazla ile ya da il ile birlikte Bakanlığa yapılan başvurular kabul edilmeyecektir.

5-Kamu kurum ve kuruluşlarında “4/B sözleşmeli personel pozisyonlarında” tam zamanlı olarak görev yapmakta iken sözleşmesi feshedilen adayların başvuru tarihi itibarıyla bir yıllık bekleme süresini tamamlamış olmaları gerekmektedir. (Sözleşmeli Personel Çalıştırılmasına İlişkin Esaslar'ın Ek-1 inci maddesinin dördüncü fıkrasının (a), (b) ve (c) bentlerine göre sözleşmesini tek taraflı fesheden adaylar hariç olmak üzere)