İçişleri bakanlığı duyurdu! Tutdere ve yardımcısı görevden uzaklaştırıldı

Rüşvete konu olan ihaleleri organize eden suç örgütüne yönelik soruşturma kapsamında tutuklanan Adıyaman Belediye Başkan Yardımcısı Ceyhan Kayhan ve rüşvet suçundan ev hapsine çarptırılan Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere'nin görevden uzaklaştırıldığı açıklandı.

İHA

Geçtiğimiz günlerde belediye başkanlarına rüşvet vererek ihale süreçlerini organize ettiği iddia edilen suç örgütüne yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Adıyaman'da yakalanarak gözaltına alınan Adıyaman Belediye Başkan Yardımcısı Ceyhan Kayhan, sevk edildiği İstanbul Adliyesi'nde çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Tutuklanan Başkan Yardımcısı Ceyhan Kayhan'ın İçişleri Bakanlığı tarafından başkan yardımcılığı görevinden alındığı öğrenildi.

TUTDERE HAKKINDA ADLİ KONTROL TEDBİRİ ALINMIŞTI

Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere'nin de arasında olduğu 2 şüpheli hakkında adli kontrol tedbiri uygulanmıştı.

Hakimlik, Tutdere hakkında "konutu terk etmeme" şeklinde adli kontrol tedbiri uygulanmasına karar verdi.

GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILDI

İçişleri Bakanlığından konuyla ilgili yapılan açıklamada, "Adıyaman Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere hakkında 'İcbar Suretiyle İrtikap' suçundan soruşturma yürütüldüğü, bu soruşturma kapsamında İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliğinin 08.07.2025 tarih ve 2025/855 sorgu sayılı kararı ile konutunu terk etmemek suretiyle Adli Kontrol Altına Alınması üzerine, Anayasa'nın 127'inci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 47'inci maddesi gereğince geçici bir tedbir olarak İçişleri Bakanlığı'nca görevden uzaklaştırılmıştır" ifadeleri yer aldı.