İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan Tahir Güven'in ailesine ziyaret: Bu kalleşliğin, tuzağın hesabı sorulacak

İçişleri Bakanı Soylu, silahlı saldırıda öldürülen Tahir Güven'in ailesini ziyaret etti. Bakan Soylu “Kanı yerde kalmayacak. Bu kalleşliği, bu büyük tuzağı kim yaptıysa devletimiz güçlüdür, bunun hesabını sormaya muktedirdir” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kardeşi silahlı saldırıda öldürülen eski AK Parti Cizre İlçe Başkanı Cihan Güven'e taziye ziyaretinde bulundu. Güven'in yakınlarına başsağlığı dileyen Soylu, Güven'i tanıdıklarını ve sevdiklerini söyledi. Soylu, "Kanı yerde kalmayacak, bunu da bilmenizi isteriz. Bu kalleşliği, bu büyük tuzağı kim yaptıysa devletimiz güçlüdür, bunun hesabını sormaya muktedirdir" dedi. Başkan Erdoğan'ın da menfur saldırı için büyük üzüntü duyduğunu dile getiren Soylu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Cumhurbaşkanımızın taziye ve başsağlığı dileklerini iletmek istiyorum. Allah birliğimizi, daim etsin. Allah sabrı hiçbir zaman bizden eksik etmesin."

Tahir Güven'in oğlu Ferzan Güven de "Evet acımız büyük ama yıkılmadık, yıkılmayacağız. Bir Tahir ağa gider bin Tahir ağa gelir" ifadelerini kullandı.

HDP'Lİ VEKİLİN KARDEŞİ TUTUKLANDI

Tahir Güven'in öldürülmesi olayının faillerinden PKK/KCK terör örgütü mensubu Miraz kod adlı Mehmet Miraç Dinç'i, aile apartmanında sakladığı iddia edilen HDP milletvekili Hüseyin Kaçmaz'ın kardeşi A.K., tutuklanarak cezaevine gönderildi. Şırnak'ta 26 kişi gözaltına alındı. HDP Cizre ilçe binasında arama yapıldı.