İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Örgüte katılım 5 binlerden 50'ye kadar indi! Ya yok edeceğiz ya da teslim olacaklar

Yurtiçindeki terörist sayısının 150 olduğunu örgüte katılımın ise 5 binden 50'ye indiğini belirten Bakan Soylu, “Ya teslim olacaklar, devletin adaletine sığınacaklar ya da yok olacaklar” dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma Genel Komutanlığı Beştepe Karargahı'nda düzenlenen 'Jandarma Genel Komutanlığı 2021 Yılı Değerlendirme Toplantısı'na katıldı. Konuşmasında Türkiye'nin rol-model ve takip edilen bir ülke olduğunu belirten Soylu şöyle devam etti: "Bu yılki bakanlık temamız; hedef, sinerji ve iletişim. Bu yıl terörün tüm kırıntılarını temizleyeceksiniz. Artık terörün ağırlığını yurtiçinde taşımayacağız. Altını kaldırmadık taş, bakmadık metrekare bırakmayacağız. Süpürmeye başlıyoruz; ya teslim olacaklar, devletin adaletine sığınacaklar ya da yok olacaklar. Yemin etmeliyiz. Bu millete, şehitlerimize, gelecek nesillerimize, Cumhuriyetin 100'üncü yılında dağlarımızda bir tek terör örgütü mensubu kalmamalı."

KIRINTI DAHİ KALMAYACAK

"Sizin şanınıza, mücadelenize, şerefinize, şehitlerimize ve devletimizin asaletine bu yakışır. 'Ya olacağız, ya öleceğiz' buradaki yegane parola budur. 2015-2021 arasında bölücü örgütün terör eylemleri yüzde 95 azaldı. Terör örgütüne katılım da yıllık 5 bin 558'den 50'ye kadar düştü. Dağdaki silahlı eleman sayısı da şu an için 150 civarında. Buna paralel olarak Doğu ve Güneydoğu'da aynı dönemde lisanslı sporcu sayısı yüzde 139.8, tıp fakültesini kazanan öğrenci sayısı yüzde 98.7, üniversite öğrenci sayısı 103.8, ticaret sicile kayıtlı faal üye sayısı yüzde 91.78 arttı. Oralarda hayatın nasıl değiştiğini, sadece dağda kalan terörist sayısından değil; işte bu sayılardan takip ediyoruz. 2022'de terörün bütün kırıntılarını temizlemek durumundayız."