İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Altılı masa artık 'Canan masası' oldu

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Yargıtay'ın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu kararı sonrasında altılı masa ortaklarının açıklamalarına dikkat çekerek, “Altılı masa Canan masası oldu” dedi.

EMİN PAZARCI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Polis Müzesi'nde gazete, televizyon ve haber ajanslarının Ankara temsilcileriyle bir araya geldi. Soylu, Yargıtay'ın CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu kararı sonrasında altılı masa ortaklarının açıklamalarına dikkat çekerek, "CHP'nin gerçek yüzü, Kaftancıoğlu yüzü ile çıktı. Kutsallarımıza hakaret eden, dinimize hakaret eden, devlet başkanına hakaret eden, kutsallarımızı ayaklar altına alan, devlete katil diyen bir anlayışa getirdi hepsini, aynı fikir etrafına getirdi. Altılı masa Canan masası oldu" dedi.

Bakan Soylu, aralarında AKŞAM Ankara Temsilcisi Emin Pazarcı'nın da olduğu gazetecilere açıklamalarda bulundu.

DEDİKODU KUMKUMASI

Bakan Soylu, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun "SADAT terörist yetiştiriyor dediğini" hatırlatarak, "Ana muhalefet partisi başkanı dedikodu kumkuması başka bir tanımı yok. Yasalarla belirtilmiş bir mekanizma dedikodu yaparsa anayasal görevini yerine getirmemiş olur" diye konuştu. Soylu, "SADAT'ın önüne gidene kadar bizim söylediğimiz büyükelçilikle ilgili değerlendirme ortaya koy da göreyim cesaretin varsa. Bu Türkiye'ye bir ihanettir. Sen Türkiye'nin geleceğini Avrupalı bir büyükelçiye pazarlayamazsın" dedi.

İNÖNÜ'NÜN PARTİSİ

Soylu, "Bugünkü CHP Atatürk'ün değil İnönü'nün partisidir. Çünkü İnönü Atatürk karşıtıdır, biraz tarih okuyanlar bunu bilirler. Bugün uyguladığı politikalar da İnönü politikasıdır. Üretilen, dedikodu iftira politikasıdır. Batı ile işbirliği yaparak iktidarı ele geçirme politikasıdır" diye konuştu. Soylu, "Siyasette protest yöntem olabilir ama bir ana muhalefet genel başkanı devletin bir takım kurumlarının önüne gidip insanları tehdit edecek şekilde bunları yapacak kabiliyete sahip olmamalı. Bu sivil itaatsizliği harekete geçirmektir" dedi.

ALGI PEŞİNDELER

Türkiye'nin uyuşturucu ile mücadelede önemli başarılar elde ettiğini anlatan Soylu, "Ne hikmetse, bir türlü ortada olmayan kokain konteyneri senaryosu üzerinden, birileri tarafından, Türkiye'nin sanki 'kokain cenneti'ne döndüğü şeklinde bir algı da oluşturuldu. 2016'da 845 kilogram, 2021'de 2 ton 841 kilogram kokain yakaladık" diye konuştu.

FETÖ İLTİSAKLI ÇETE

Cumhuriyet tarihinin en büyük uyuşturucu ve suç geliri operasyonu olan "Bataklık Operasyonu"nu hatırlatan Soylu, "Özellikle bu operasyon başladıktan sonra basında bize karşı yürütülen karalama kampanyalarının yoğunluğunun uyuşturucu mücadelesi veren herkesi, teşkilatımızı itibarsızlaştırmaya yönelik propaganda faaliyetlerinin maksadını kamuoyunun takdirine bakıyorum" dedi.

ÖLÜMDE AVRUPA'NIN GERİSİNDEYİZ

Uyuşturucu nedeniyle yaşanan ölümlerde, 2016'da yüzde 1,4 olan tek başına metamfetaminden kaynaklanan ölüm oranının, 2021'de yüzde 35,6'ya çıktığına dikkati çeken Soylu, madde bağımlılığından tedavi görenler arasında, metamfetamin bağımlılarının oranında artış yaşandığını aktardı.

Madde bağlantılı ölümlerde, Avrupa'da 2019 verilerine göre milyonda 15, Türkiye'de ise 2019 verilerine göre milyonda 6 olarak gerçekleştiğini dile getiren Soylu, Türkiye'nin kullanıcılık ve ölüm oranlarında Avrupa'nın altında yer aldığını kaydetti.