İçişleri Bakanı Süleyman Soylu: Ahpanos'ta 570 PKK'lı teröristten 19'u kaldı

Bakan Soylu, Tunceli'deki Ahpanos Vadisi'nde 5 yıl önce 570 teröristin bulunduğunu belirterek “Geçen hafta 21 terörist vardı. 2 tanesi de bu hafta etkisiz hale getirildi” dedi.

Hakkari'de AK Parti Genel Merkez ARGE ve Eğitim Başkanlıklarının düzenlediği "Teşkilat Akademisi" programına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Yüksekova'daki Göllerbaşı Üs Bölgesi'ne gelerek geceyi orada geçirdiğini söyledi. Soylu, geçen hafta Tunceli'yi ziyaret ettiğini Ovacık'ta bir üs bölgesinde güvenlik güçleriyle bir araya geldiğini aktardı. Tunceli'deki Ahpanos Vadisi'nde 5 yıl önce 570 teröristin bulunduğunu anlatan Soylu, "Ahpanos Vadisi'ne ben geçen hafta gittiğimde 21 terörist vardı. 2 tanesi de bu hafta içinde etkisiz hale getirildi ve 19 terörist kaldı. 3'ünün hareket edebileceği kabiliyeti yok 16. Evlatlarımız, kahramanlarımız sahadadır" diye konuştu.

HEZİMETE UĞRAYACAKLAR

Bakan Soylu şöyle devam etti: "Bu milletin üniversitelerini karıştırmak, bu milletin gençlerinin zihinlerini bulandırma konusunda ortaya koyduğunuz iradelerinizin, yalanlarınızın, dezenformasyonlarınızın, bu milletin moralini bozma konusunda ortaya koyduğunuz bütün girişimlerin hesabını bu millet size sandıkta soracak. Kılıçdaroğlu, buradan size söylüyorum. 2023'te Tayyip Erdoğan'ın liderliğindeki AK Parti ve Cumhur İttifakı ile sizi öyle bir hezimete uğratacağız, göreceksiniz ki bir daha sokağa çıkacak yüzünüz kalmayacak."

5 PKK/YPG'Lİ TERÖRİST DAHA İMHA EDİLDİ

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), Barış Pınarı bölgesinde 5 PKK/YPG'li teröristin etkisiz hale getirildiğini bildirdi. Açıklamada, bölgedeki huzur ve güven ortamını bozulmasına izin verilmeyeceği belirtildi.