İçişleri Bakanı Soylu: Bin tam donanımlı özel harekat polisi, Meriç sınırına gelecek

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sınır hattında konuştu. Bakan Soylu, ''Bin özel harekat polisini Meriç'in tüm sınır sistemine getiriyoruz, tam donanımlı, geri itmeleri engellemek amacıyla.'' dedi.

Bakan  Soylu'nun konuşmasından önemli satırbaşları;

Sayın Cumhurbaşkanımızın ifade ettiği gibi biz artık buradan Avrupa’ya ve Yunanistan’a geçecek göçmenlerle ilgili bir engelleme ortaya koymuyoruz. Gelen gelir, geçende geçer. Biz artık buradan Yunanistan'a ve Avrupa'ya geçecek göçmenlere engelleme koymuyoruz. Türkiye yaklaşık 9 yıldır dünyanın sessiz kaldığı insani trajideye sahip çıktı.

"DÜNYANIN SESSİZ KALDIĞI TRADEJİYE SAHİP ÇIKTIK"

Artık göçmenlere engelleme ortaya koymuyoruz. Türkiye 9 yıldır dünyanın sessiz kaldığı trajediye sahip çıktı. 

"AVRUPA DAHİL KİMSE BU KADAR YÜKÜ TAŞIYAMAZ"

Türkiye'de geçen yıl 454 bin kaçak göçmen yakalandı. Avrupa dahil kimse bu kadar yükü taşıyamaz Avrupa insani imtihanını geçememiştir. Kendi çıkarları insanlıktan önemlidir.

18 Mart 2016 tarihinde mutabakat yapıldı. Ülke ve devlet olarak mutabakatın her maddesine sahip çıktık ve yerine getirdik.

Dünyanın hiçbir ülkesi ABD, Avrupa dahil bizden çok daha gelişmiş ve gelir seviyesi daha zengin ülkelerin hiçbiri bu kadar büyük bir yükü taşıyamaz. Bu kadar çok kaçak göçmenle mücadele edebilme kabiliyetine sahip değildir. Türkiye’de 4 milyon sığınmacı var ve dünyada sığınmacının en çok olduğu ülke Türkiye’dir.

"ÖZEL HAREKATÇILAR SINIRA GİDİYOR"

Bin özel harekat polisini Meriç'in tüm sınır sistemine getiriyoruz, tam donanımlı, geri itmeleri engellemek amacıyla.

Bizim tam sınırlarda bulunma Meriç nehrinin yarısına kadar uluslararası kurallara göre kullanma hakkımız var. Biz kendi hakkımızı kullanacağız, kendisi nasıl suya inerek vatandaşları çırılçıplak bırakıyorsa biz de o vatandaşın itilme hakkının uluslararası hukuk çerçevesinde önlemek ve hakkını korumak zorundayız. Avrupa korumasın…