İçişleri Bakanı Soylu: Operasyon emrini bizzat ben verdim

‘Operasyon emrini bizzat ben verdim' İçişleri Bakanı Soylu organize suç örgütü lideri Peker'in ithamlarına yanıt verdi, “Operasyon emri bizzat benim” dedi. Soylu, koruma polisinin kendinden 1.5 sene önce verildiğini, göreve geldiğinde kaldırıldığını açıkladı.

DHA

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, TRT Haber canlı yayınında gündeme dair önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Soylu, suç örgütü lideri Sedat Peker'in ithamlarına yanıt verdi, "Burada uluslararası bir operasyon var, hedef Türk Devleti" diyerek şöyle konuştu:

TRT Haber canlı yayınına katılan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kanal Koordinatörü Yahya Bostan, Koordinatör Yardımcısı Aysun Torun Orhan ve TürkMedya Ankara Temsilcisi Melik Yiğitel'in sorularını yanıtladı.

PEKER'E OPERASYON: "Hayatımda en nefret ettiğim mafya tipi örgütlenmelerdir. Bunlarla mücadele etmek namusumuzdur. Bu operasyonları ben başlattım. 1.5 yıldır duran bir operasyonu harekete geçiren benim."

KORUMA İDDİALARI: "Koruma benden 1.5 yıl önce verilmiş. Benim zamanımda alınmıştır. Eve yapılan operasyonda ise kadın ve çocuklara silah doğrulttuğu yalan. Bir kere onlarca kadın polis vardı. Bir kurguyla karşı karşıyayız. Karısının iç çamaşırına sığınan acizler."

ÖZIŞIK'I YILLARDIR TANIRIM: Hadi Özışık ve Süleyman Özışık hakkındaki 'aracılık' iddialarına da değinen Soylu, "Yıllardan beri tanıdığım insanlar. Benim haberim olması, benim idam edilmem anlamına gelir. Kim keklemiş ise hesabını ondan sorsun, ayda 10 bin dolar hangi siyasetçiye gönderiyorsa ondan sorsun. Yanlışlıkla yazdıkları bir yere düşmüş" dedi.

ÖZER'İ YAKINDA ALACAĞIZ: "Thodex soruşturması yürüyor. Bizim kanaatimiz Arnavutluk'ta. Başka bir ülkeye geçtiği konusunda bir bilgimiz yok. Nerede olduğunu biliyoruz, alacağız."

HDP'YE İKİ BAKANLIK: "Muhalefet HDP'ye 2 bakanlık vermeyi planlıyor. Çünkü Kandil ve uzantıları bakanlıklarda da adamları olsun istiyor. Yaklaşık 6-7 aydır pişiyor. Birisi başkan yardımcılığı, diğeri de Kültür ve Turizm Bakanlığı."

BATAKLIKTA FETÖ VAR: "Bataklık operasyonunun içinde de FETÖ var. 2 uyuşturucu baronunu yakaladık. CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu diyor ki, 'Kolombiya'dan şu kirli bilgi rotasını getirir misiniz?' Bunu kim söylemiş; FETÖ firarisi Cevheri Güven."

HDP'Lİ VEKİL DE İŞİN İÇİNDE: "25 Şubat'ta Hamburg'da 13 ton kokain yakalandı. HDP'den seçilen bir milletvekili bu operasyonun içinde. 15 Temmuz'dan bugüne kadar toplam 41 operasyonda 30 ulusal çete çökertildi. Dünyanın en tehlikeli mafya örgütlerini Türkiye'ye saldırdı. Yakaladığımız 14 önemli mafyayı ülkelerine gönderdik. Türkiye'yi bunlardan temizledik."

Operasyona ait görüntüler ilk kez yayınlanırken, Sedat Peker'in "Kadın polis yoktu, eşimin çamaşırlarını erkek polise arattınız" sözlerinin de yalan olduğu ortaya çıktı. Operasyondaki görevli kadın polisler de görüntülerde yer aldı.

'SİPARİŞ Mİ ALDINIZ?'

"Türkiye, simetrik ve asimetrik birçok saldırıyla karşı karşıya kaldı. Akşener'in dediği yakışır mı? Çocukları katleden, öldüren, savunmasız masum insanları ortadan kaldıran... Ne yaptın bu ülkeye de siz Erdoğan'ı, Netanyahu ile aynı kefeye koyuyorsunuz? Elinize sipariş mi verildi?"

'BATAKLIKTA FETÖ'NÜN İZİNİ BULDUK'

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun uyuşturucu ve suç gelirlerine yönelik cumhuriyet tarihinin en büyük operasyonu olarak açıkladığı 'Bataklık' operasyonu soruşturmasında sona gelindi. Soruşturma kapsamında, 26'sı tutuklu 113 şüpheli hakkında iddianame düzenleneceği belirtildi. Operasyon kapsamında 9 ülkede faaliyet gösterdiği belirtilen örgütün liderleri Nejat Daş, Çetin Gören, Halil Aslantaş ile birlikte 113 kişi gözaltına alındı, uluslararası sularda taşımacılık yapan gemilerde tonlarca uyuşturucu ele geçirildi. Operasyonun içinde FETÖ de var. Şüphelilerin suçtan elde ettiği tespit edilen yaklaşık 30 milyon euro, 30 milyon dolar, 15 milyon sterlin ve 150 milyon liraya el konuldu.