İBB organizasyonu tepki topladı! Kasaplar kurbanları askıda bırakıp kayboldu

İBB'nin Kayaşehir'deki kurban kesim alanında kasaplar işlerini bitirmeden gitti. Pek çok kurbanlık askıda çürüdü.

İstanbul’da Kayaşehir’de bulunan İBB’ye ait kurban kesim alanında, bayramın 1. günü sabah saatlerinde randevu alan çok sayıda kişi gece saatlerine kadar kurbanları kesilmeyince tepki gösterdi. Hatalı organizasyon ve kasapların işinin ehli olmaması nedeniyle gece geç saatlere kadar sıra bulamayan vatandaşlar sabaha karşı kendi kurbanlarını kesmeye başladı.

ASKIYA TAKIP KAÇTILAR

Kasapların hayvanların boğazını kesip gece yarısından sonra kurbanlıklarını askıda bırakıp kaçtığını söyleyen vatandaşlar duruma isyan etti. Büyükbaş kurban kesimi için 250 lira ödeme yapan vatandaşlar kendi kurbanlıklarını tezgâhlarda parçalara ayırdı. Alanda hiçbir yetkilinin kalmadığını kasaplarla birlikte alanı terk ettiklerini söyleyen vatandaşlar zabıtalarla tartıştı.

KURBAN MUNDAR OLDU

Bazı vatandaşlar kurbanlıklarının kesilip bırakıldığı için mundar olduğunu söyledi. Görevlilerin gittiğini belirten Halil Yetiş, “Veteriner hayvanların yenmeyeceğini söylüyor. Hastalıklı hayvanları şu an çöpe atıyorlar. Hiçbir yetkili yok karşımızda. İçeride çalışan herkes kaçtı gitti” dedi. Kurban kesimi için bekleyen başka bir vatandaş ise “ Burada yetkililer vardı. Ama şu an kimse yok” diye konuştu. 

ALİBEYKÖY’DE DE AYNI MANZARA 

İBB’nin bir diğer kesim yeri Alibeyköy Kurban Satış ve Kesim Merkezi’nde de bayramın 1. günü kasapların yetersiz kalması nedeniyle kesim işlemleri yetişmedi. Kasapların büyük çoğunluğu alanı terk etti.  

GEÇEN YIL BÖYLE DEĞİLDİ 

Sabah erken saatlerde geldiğini ifade eden Durdu Çevik, “Bize sabah 11.00 gibi dediler. Saat kaç oldu halen bekliyoruz. Böyle organizasyon olmaz ki. Biz geçen yıl da burada kestik ama böyle değildi” dedi. Erol Akkan adlı vatandaş ise, “Etleri bozulanlar oldu. Hayvanın başını kesiyorlar, parçalama yapmıyorlar” diye konuştu.

BESİCİLER DE İSYAN ETTİ 

10 yıldır alanda kurbanlık hayvan sattığını kaydeden Fatih Nogaylaroğlu, “Bu sene yıllardır yaşamadığımız bir sorun ile karşılaştık. Kurban kesim alanı olarak bilinen bu yerde kurban kesim bölümü dün pek verimli çalışmadı. Bazı insanlar aldıkları kurbanlıklardan vazgeçti” açıklamasında bulundu.