İBB mahsur kaldı

Kendi binasının önünü bile temizleyemeyen İBB, karla mücadelede sınıfta kaldı. Aynı saatlerde İmamoğlu balıkçıdaydı.

İstanbul'da kar yağışı önceki geceden bu yana hayatı felç etti. Vatandaşlar ara yollarda, otobanlarda araçlarının içinde mahsur kaldı. Kapanan güzergahlarda çalışanların pek çoğu geceyi iş yerlerinde geçirmek zorunda kalırken, TÜGVA yurtları, camiler, bazı orduevleri ve alışveriş merkezleri konaklamaları için vatandaşlara açıldı. İstanbul yolların kapanmasını fırsata çevirerek fahiş fiyatla oda satan otel sahiplerine de tanık oldu, yolda kalanlara evlerinden sıcak çay ve yiyecek ikram eden vatandaşlara da.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi afete dönüşen kar yağışı karşısında yetersiz kalınca, Başkan Recep Tayyip Erdoğan, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu'nu İstanbul'da görevlendirdi.

İMAMOĞLU'NDAN PİŞKİN SÖZLER

İstanbul'da tepkilerin odağında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu vardı. Tuzlama ve kar küreme çalışmalarının yapılmadığı kentte vatandaşlar zor anlar yaşadı. İmamoğlu ise yaşanan olumsuzluklarla ilgili "Pek çok ülkede apartmanlar kendi kaldırımını kendi temizler. Dükkanının önünü dükkan sahibi temizler. Belediye her kaldırıma adam koyamaz" ifadelerini kullandı. İmamoğlu ayrıca "Karın güzel tarafına, bereketli tarafına bakmayı dile getirmek isterim" dedi. İBB Başkanı İmamoğlu daha sonra yaptığı açıklamada ise, yetersizlikler nedeniyle sorun yaşayan vatandaşlardan özür diledi.

VATANDAŞA 'TROL' DEDİLER

İBB Sözcüsü Murat Ongun da İBB yönetiminin yetersizliği yüzünden yollarda perişan olduğu için şikayet eden İstanbullulara trollük suçlaması yaptı.

AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe ise, hayatı felç eden kar yağışında İBB'nin yetersiz kaldığını belirterek, "İstanbullular bu ayazın üstesinden gelir ancak, bu yaptığınız aymazlığı asla unutmaz" dedi.

EKREM BEY BALIKÇIDAN ÇIKTI!

İstanbullular kar çilesi yaşarken, sosyal medyada İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Rumelikavağı'ndaki bir balıkçıda çekilen fotoğrafı yayınlandı. Fotoğrafta İmamoğlu'nun yanında eşi Dilek Hanım da vardı. Karın kapattığı yollarda perişan olan vatandaşlar, sosyal medyadan, "Selde Bodrum'a gittin, depremde kayak yaptın, karda balıkçıdasın" diye tepki gösterdi.

İmamoğlu yanlısı çok sayıda CHP milletvekili ve medya organı yalanlama yarışına girerken, İmamoğlu'nun kendisi ve her konuda twit atan sözcüsünden de bir açıklama gelmedi. İmamoğlu'na yakın medyada, "Balıkçıya ulaştık, İmamoğlu oraya hiç gitmemiş, zaten kar nedeniyle erken kapatmışlar" diye haber yayımlandı. Ama haberde konuşalan yetkilinin ismine yer verilmedi.

Fotoğraf karesinde İmamoğlu'nun üzerinde lacivert ceket, kahverengi yelek, beyaz gömlek ve kravat vardı. Yanındakiler maskeli ve montluydu, camdan da karlar görülüyordu.

İmamoğlu'nun ilerleyen saatlerde AKOM'da çekilen fotoğraflarında da üzerinde lacivert ceket, beyaz gömlek ve kahverengi hırka vardı. Trollerin 'fotoğraf eski' savunmalarının aksine kıyafetlerdeki 'tesadüf' dikkat çekiciydi.

İBB CENAZEYİ YOLDA BIRAKTI

Vefat eden yakınlarının cenazesini alarak İBB cenaze nakil aracıyla yola çıkan vatandaşlar, yoğun kar nedeniyle yolda kaldı. İddiaya göre araç yolda kalınca İBB aracındaki imam ve şoför cenazenin yakındaki bir camiye ulaştırılması gerektiğini söyledi. Cenaze yakınları Sultangazi Belediyesi'nden yardım isteyerek cenazeyi başka bir araca taşıdı.

ÖZEL ARAÇLARLA YOLA ÇIKMAYIN

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Karayolları 1. Bölge Müdürlüğü'nde açıklamalarda bulundu. Bakan Karaismailoğlu, "İstanbul Havalimanı yavaş da olsa uçuşlara başlayacak. Büyük pist açıldı. Uçuşlar başlıyor" dedi. Bakan Soylu, "Vatandaşa çağrımız şudur; mümkün olduğunca özel araçlarıyla yola çıkmasınlar" diye konuştu.

Öte yandan İstanbul'da Marmaray'ın ücretsiz olacağı ve metronun gece saat 02.00'ye kadar açık kalacağı belirtilerek vatandaşların, metroyu tercih etmeleri gerektiği belirtildi.

6 MADDELİK TEDBİR PAKETİ

İstanbul Valiliği 6 maddelik tedbir paketi açıkladı.

1- Asgari seviyede personel bulundurulması kaydıyla; memur, işçi ve diğer personel bugün idari izinli olacak.

2- Kamu kurum ve kuruluşlarında malûl, engelli ve hamileler 26-27-28 Ocak tarihlerinde izinli olacak.

3- Esenler, Harem ve tüm cep otogarlarındaki şehirlerarası otobüsler bugün saat 09.00'a kadar durdurulacak.

4- İstanbul genelinde yükseköğrenim kurumlarına pazartesi gününe kadar ara verilecek.

5- Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezleri'nde 26-27-28 2022 tarihlerinde eğitime ara verecek.

6- Trakya ve Anadolu istikametlerinden İstanbul yönüne seyahat eden araçlar ile giremeyecek.

KALP KRİZİ GEÇİREN VATANDAŞI ASKERİ HELİKOPTER TAŞIDI

İstanbul'da yolları kapanan yerlerden biri de Arnavutköy oldu. Gece saatlerinde kalp krizi geçiren 37 yaşındaki Orhan Kaya Arnavutköy Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı. Saat 10.00 sıralarında hasta askeri helikopterle Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'ne sevk edildi. O anlar bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı.