İBB daire başkanına terörden 10 yıl istendi

İBB'de terör soruşturması büyüyor! PKK'ya kart dağıtan Başkan'a 10 yıl hapis. İBB Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Saltık hakkında PKK'lı teröristlerin yakınlarına yardım kartı verdiği gerekçesiyle soruşturma açıldı. Savcılık, Saltık için 10 yıla kadar hapis cezası talep etti.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde (İBB) çeşitli terör örgütlerine mensup 557 kişi çalışıyor" sözlerinin ardından bakanlık harekete geçti. Bu kapsamda 26 Aralık'ta PKK yanlıları tarafından kurulduğu iddia edilen Din Alimleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'ne (DİAYDER) referansıyla İBB'ye yerleştirilen personel için özel inceleme başlatıldı.

DAĞDAKİLER BESLENMİŞ

Yapılan araştırmalar sonucunda İBB çalışanları tarafından PKK'lıların ailelerine ulaştırılmak üzere örgüte yakın DİAYDER'e yardım kartları verildiği ortaya çıktı. Bu kapsamda İBB Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Yavuz Saltık'a dava açıldı. Soruşturma sürerken kırmızı kategoride aranan PKK'nın Botan sorumlusu "Özgür Gabar" kod adlı Fırat Şişman'ın babası Maruf Şişman ve Yunanistan kampında bulunan Davut Özmen'in babası Abdulmelik Özmen'e 3 adet yardım kartı verildiği tespit edildi.

VERDİĞİ KARTI BİLMİYOR

İddianamede savcılık, Yavuz Saltık için 10 yıla kadar hapis cezası talep etti. Suçlamaları kabul etmeyen Yavuz Saltık ifadesinde, "Yargılamaya konu dosyadaki 150 TL'lik market yardım kartlarının soruşturma dosyasına ibraz ettiğim Sosyal Destek İstanbul Kart olup olmadığını bilmiyorum, oradaki iddiaların içeriğini benim bilmem mümkün değildir. Ben DİAYDER isimli bir derneğin varlığından haberdar değilim. Biz başkanlık olarak tüm inanç grupları, hemşehri dernekleri, pandemide çalışamayan meslek grupları ile yoğun görüşmeler yaptık ve insanların belediyenin iç mevzuatı çerçevesinde başvuru yapmalarını sağlayarak uygun görülenlere bu yardımlar yapıldı. Doğrudan herhangi bir kişi bu şahısları bana yönlendirmedi" dedi. İddianamede kabul edilirken, davaya 1 Aralık'ta başlanacağı öğrenildi.