İBB Başkan Adayı Murat Kurum: Ulaşımdaki eziyeti görsem istifa ederdim

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, İstanbul'daki trafik çilesine dikkat çekerek Ekrem İmamoğlu'nu ''Metrobüs kuyruklarındaki sıkıntıları her gün görüyoruz. Metro duraklarındaki, metrobüs duraklarındaki o eziyeti görsem ben olsam emin olun istifa ederim.'' sözleriyle eleştirdi.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı Murat Kurum, Beykoz Spor Ormanı'nda, 1653 bisikletle "Dünyanın En Uzun Bisiklet Hattı"nı oluşturarak Guinness Rekorlar Kitabı'na girmesi törenine katıldı. Kurum, "Sizlerle birlikte İstanbul'un gençliğini inşa edeceğiz. Bisiklet İstanbul'da artık bir ulaşım aracı olacak. 2040 net sıfır emisyon hedefimize hep birlikte ulaşacağız" dedi. Daha sonra Pendik'te Ülkü Ocakları Buluşması programına geçen Kurum, İstanbul'daki trafik çilesine dikkat çekti: "Yarı zamanlı belediyeye uğrayıp İstanbul ile ilgilenmeyen ilgisiz bir belediye başkanı ile karşı karşıyayız. 5 yıldır İstanbul'da en çok metroyu ben yaptım deyip 8 kilometre metro yaptığını, 'ben 115 bin konut sözü verdim' deyip 5 bin konut bitirebildiğini zaten görüyoruz. Metrobüs kuyruklarındaki sıkıntıları her gün görüyoruz. Metro duraklarındaki, metrobüs duraklarındaki o eziyeti görsem ben olsam emin olun istifa ederim."

Guinness Hakemi Gemici dünyanın en uzun bisiklet hattında bin 653 bisikletle dünya rekorunun kırıldığını ve Guinness Rekorlar Kitabı'na girildiğini açıkladı.