İBB Başkan adayı Murat Kurum: İstanbul'da riskli yapı kalmayacak

İstanbul'da tek bir riskli yapı kalmayıncaya kadar çalışacaklarını dile getiren Kurum, “Onlar ‘Yapamaz' dedikleri yerde biz 650 bin konutumuzu asrın felaketinde nasıl yaptıysak aynı anlayışla 39 ilçe için yapacağız” dedi.

Cumhur İttifakı'nın İBB Başkan adayı Murat Kurum "Gaziantep Hemşehri Sahuru" programına katıldı. Kurum, "Bu seçimde liyakat, ehliyet ve bir tarafta da işte burada verdiği vaatleri unutan bir belediyecilik anlayışını oylayacağız. Bu 31 Mart'ta geleceğimize, geleceğimizle ilgili yapacağımız yatırımları diğer taraftan da İstanbul'un kaynaklarını rant görenleri ve İstanbul'un kaynaklarını çarçur edip kendi geleceği için harcayanları oylayacağız" dedi. İstanbul'da tek bir riskli yapı kalmayıncaya kadar çalışacaklarını dile getiren Kurum, "Onlar 'Yapamaz' dedikleri yerde biz 650 bin konutumuzu asrın felaketinde nasıl yaptıysak aynı anlayışla İstanbul'un 39 ilçesi için yapacağız. Burada bu konutlarımızın sağlam, güvenli hale gelene kadar burada hiçbir annemiz yastığa başını koyduğunda huzursuz uyumayacağı bir İstanbul için yine kollarımızı sıvadık ve bu anlayışla çalışacağız, bu konutlarımızı yapıp İstanbul'umuzu dirençli hale getireceğiz" diye konuştu.

O KAYAKTA BİZ ELAZIĞ'DA

Akit TV canlı yayınına konuk olan Kurum, CHP'li İBB'nin 5 yıllık karnesini çıkarttı: "O kayağa gittiğinde biz Elazığ'ın sokaklarında depremzede vatandaşlarımızla beraber üzülüp mücadele ediyorduk. O zoom toplantıları üzerinden CHP'yi dizayn etmeye çalışırken, biz 11 ilimizde 3 ayda 180 bin konutun temelini attık. Deprem algıyla yürütülmez. Ulaşım algıyla çözülmez. İstanbul'un sorunlarına algıyla çözüm bulunamaz. İmamoğlu'nun heybesi boş. Ona talimat verenler var. O talimat çerçevesinde ne söylemesi gerekiyorsa onu söylüyor. 'Ben konut vaadimi hatırlamıyorum' diyor ya. Beyannamende var, vaadinde var!"

Kurum, İstanbul Üniversitesinde (İÜ) düzen- lenen iftar programına katıldı. "Gençlerimizin yanında olacağız, İstanbul'umuz girişimciliğin ve teknolojinin başkenti olacak" dedi.