İBB Başkan adayı Kurum: Milletin parasını parti dizaynı için çarçur ettiler

AK Parti İBB adayı Murat Kurum, “Bu aziz milletin kaynaklarını kendi partilerini dizayn etmek için çarçur ettiler. İstanbul'un kaynaklarını ‘yetimin hakkıdır' demeden balya balya kendi ikballeri için dağıttılar” dedi.

İBB adayı Murat Kurum, AK Parti'nin Atatürk Havalimanı'nda düzenlediği 'Yeniden Büyük İstanbul Mitingi'nde konuştu. Kurum, "Öyle bir İstanbul hayal ediyoruz ki hiçbir hanemizde deprem endişesi kalmayacak. Bütün yuvalarımız güvenli hale gelecek. Trafik çile olmaktan çıkacak, sokaklarının huzur ve güvenle dolduğu, gençlerin geleceğe umutla baktığı, kimsenin kendini yalnız hissetmediği bir İstanbul hayal ediyoruz" ifadelerini kullandı.

BALYA BALYA DAĞITTILAR

İstanbul'un 5 yılda beceriksizliğe mahkum edildiğini kaydeden Kurum, "Reklama, algıya ayırdıkları bütçeyi depreme ayırmadılar. Bu aziz milletin kaynaklarını kendi partilerini dizayn etmek için çarçur ettiler. İstanbul'un kaynaklarını 'Yetimin hakkıdır' demeden balya balya kendi ikballeri için dağıttılar. Üstelik bunu da yüzleri kızarmadan savundular" eleştirisinde bulundu. Kadın çalışanlara ayrımcılık yapıldığını aktaran Kurum, "Binlerce kadın emekçimizin ekmeğiyle oynadılar, işlerine son verdiler. Verdikleri sözü yerine getirmediler. Bu millete yalan söylediler, bu milleti kandırdılar. Ama hiç endişe etmeyin. Biz onların savurduğu paraları, İstanbul'un projelerinde kullanacağız. Ama hiç endişe etmeyin. Biz onların savurduğu paraları, İstanbul'un projelerinde kullanacağız" şeklinde konuştu. Sandık günü hesap günüdür, 31 Mart'ta sandık gelecek, hesap kesilecek" diyen Kurum, "Sen İstanbul'u kara kışa teslim edip büyükelçilerle yemek yerken, biz İstanbul'un 39 ilçesinde 80 bin yuvayı vatandaşlarımıza teslim ediyorduk. Sen kendi genel başkanını devirmek için kapı arkasında gizli gizli toplantılar yaparken, biz İstanbul'a 365 milyar liralık yatırım yapıyorduk" ifadelerini kullandı.

İSTANBUL SEVDAMIZ

İstanbul'u kaderine terk etmeyeceklerini vurgulayan Kurum, "İstanbul bizim sevdamız. İstanbul bizim ortak geleceğimiz ve bu geleceği hep birlikte inşa edeceğiz. Birbirimizin hukukuna, yaşam tarzına her zamankinden daha fazla saygı göstereceğiz. Hiç kimseyi, hiçbir kesimi asla görmezlikten, duymazlıktan gelmeyeceğiz. Bu şehrin her bir insanı, İstanbul Büyükşehir'den eşit ve adil hizmet alacak" dedi.

BALIK HALİNİN OTOPARK SORUNU ÇÖZÜLECEK

Beylikdüzü'nde balık hali esnafı ile buluşan Murat Kurum, esnafın yoldaşı olacaklarını belirterek, "31 Mart'ta inşallah İstanbul'un makus talihini değiştireceğiz. Otoparkla ilgili, İSPARK'la ilgili sorunların olduğunu söylediler. İnşallah gelir gelmez balık halimizin otopark sorununu çözeceğiz" dedi.