İBB Başkan adayı Kurum, İmamoğlu'nu eleştirdi: 100 bin konut dediler, 5 binini bile yapamadılar

İBB Başkan adayı Kurum, 100 bin ev sözü veren İmamoğlu'nun ‘5 binini bile yapamadığını' söyledi; bakanken Üsküdar'da 15 bin konutu dönüştürdüğünü hatırlattı.

Cumhur İttifakı ve AK Parti İstanbul adayı Murat Kurum, Üsküdar Yavuztürk Mahallesi'nde kentsel dönüşüm kapsamında yapılan 3 blok ve 73 dairenin anahtar teslim törenine katıldı.

TEMBEL BAŞKAN HEP KAÇTI!

Türkiye'nin en büyük bütçesine sahip olan mevcut CHP'li İBB yönetiminin 100 bin konut vaadinde bulunduğunu; ancak 5 binini bile yapamadığını belirten Kurum, "Biz bakanlığımız döneminde sadece Üsküdar'da 15 bin konutu dönüştürdük. 650 bin konut projemizi gereksiz görenlere rağmen İstanbullu hemşerilerimizi yeni ve güvenli yuvalarına biz kavuşturacağız" dedi. İstanbulluların canının İBB yönetiminin umurunda olmadığını kaydeden Murat Kurum, "Bu yalancı ve tembel başkan kar yağdı İstanbul'dan kaçtı, sel oldu kaçtı, kaçtı da kaçtı" ifadesini kullandı. Kurum, İstanbul'un trafik çilesinin çözülmemesinin en büyük sebebinin ilgisizlik ve ihmalkarlık olduğunu da dile getirdi; "1 Nisan'dan itibaren gecemiz gündüzümüz İstanbul olacak" dedi.

METRO 5 YILDA 650 KM'YE ÇIKACAK

Pendik'teki bir başka programda konuşan Kurum, İBB yönetiminin AK Parti zamanında ihalesi yapılan 10 metro hattından 3'ünü iptal ettiğini hatırlatarak şöyle dedi: "230 km metro sözü verip, 8 km yapan bir anlayışla karşı karşıyayız. 328 km olan metro hattını 5 yılda 650 km'ye bu kardeşiniz çıkaracak."

Çankırılı Yarenler Hemşeri Buluşması'na katılan Kurum, yöresel kıyafetler giyindi.