İBB adayı Murat Kurum: Merkez ile yereldeki uyum avantaj sağlar

İBB adayı Murat Kurum, Başakşehir Futbol Kulübü'nü ziyaret etti. Kurum, ''Yerel yönetimlerin merkezi idareyle uyumlu olması şehre kazanç sağlar. Bu uyumu her alanda sergileyeceğiz.” dedi.

Cumhur İttifakı ve AK Parti'nin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan adayı Murat Kurum, Başakşehir Futbol Kulübü'nü ziyaret ederek, Kulüp Başkanı Göksel Gümüşdağ ile görüştü. Kurum, Başkan Erdoğan'ın Hatay ziyaretinde 'Merkezle yerel yönetim dayanışma halinde olmazsa o şehre herhangi bir şey gelmez' sözlerine açıklık getirdi. Muhalefetin iftira attığını kaydeden Kurum, yerel yönetimlerin ilçe ölçeğinde, büyükşehirle ve merkezi idareyle uyumlu olmasının şehre avantaj sağlayacağını kaydetti.

HERKES KAZANACAK

Kurum, "Cumhurbaşkanımızın da ifade ettiği budur, uyum, ahenk. Uyumlu olmak İstanbul'a avantaj sağlar, uyumlu olmak İstanbul'a kazanç sağlar. Biz, bu uyumu her alanda sergileyeceğiz" şeklinde konuştu. 1 milyon metrekare alanı spor vadisi yapmak için İstanbul'a kazandıracaklarını kaydeden Kurum, 'İstanbul Cup' vaadiyle ilgili detayları paylaştı: "U17, U18, U19 takımlarımızla uluslararası organizasyonlar yapacağız. Manchester City'nin, Barcelona'nın, Real Madrid'in, Arsenal'in genç takımları gelecek ve burada uluslararası bir organizasyon yapacağız."

Başakşehir Futbol Kulübü Başkanı Göksel Gümüşdağ, Murat Kurum'a forma hediye etti.

'İNŞALLAH İSTANBUL MURADINA ERER'

Göksel Gümüşdağ, Murat Kurum'un İstanbul'u çok iyi tanıdığını dile getirerek, "Ben kendisini geçmişten beri tanıyorum. Birikimini, deneyimini, tecrübesini ve İstanbul hafızasını çok iyi biliyorum. Kendisine bu adaylık sürecinde başarılar diliyorum. İnşallah İstanbul muradına erer" dedi.

İSTANBUL'UN DİJİTAL İKİZİ

Murat Kurum, dün akşam TVnet canlı yayınında da önemli açıklamalarda bulundu: "İstanbul'un dijital ikizini yapacağız. Hangi sokağı su basıyor. Nasıl bir depremde nereye ne olur tespit edebiliyorsunuz. Bu bir simülasyon... İstanbul'un kaynağı her yere yeter. İstanbul'u doğru yönetirseniz trafik sorununu ortadan kaldırırsınız. Beni hep sokakta görecekler. Beni hep şantiyelerde görecekler. Beni hep yeşilin arttığı alanlarda görecekler."