İBB adayı Kurum: İstanbul'un imar sorununu çözeceğiz

İBB adayı Murat Kurum, İstanbul'un imar sorununu tamamen bitireceklerini belirterek, kentsel dönüşüm ve trafik çilesini çözeceklerini açıkladı.

Cumhur İttifakı ve AK Parti İstanbul adayı Murat Kurum, Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin ile birlikte STK temsilcileriyle bir araya geldi, Pendikspor'u ziyaret etti, ardından vatandaşa hitap etti. Polemiklerin içinde olmayacaklarını belirten Murat Kurum, "İstanbul'u özgürlüğüne kavuşturmak için geliyoruz. 1 Nisan sabahı İstanbul'u bayram yerine çevireceğiz. Bu şehrin tamamını birlikte yeniden ihya edeceğiz, fetret devrini bitireceğiz" mesajını verdi.

TRAFİK ÇİLESİ BİTECEK

Kimsenin mağdur olmadığı bir İstanbul için çalışacaklarını kaydeden Kurum, Pendik Meydan Katlı Kavşağı ile Sultanbeyli-Kurtköy, Pendik - Sabiha Gökçen - Tuzla ve Sabiha Gökçen- Kurtköy Metro hatlarına başlayacaklarını, Tuzla-Samandıra Raylı Sistem Hattı'nı kuracaklarını açıkladı. Kurum şu müjdeleri verdi: "Vatandaşın imar sorununu tamamen bitireceğiz. Pendik'te dönüşüme girmeyen tek bir riskli yapı kalmayacak. Sosyal konutla dar gelirli kardeşimizi ev sahibi yapacağız. 650 bin konut ile İstanbul'un en büyük dönüşümünü gerçekleştireceğiz. Pendik'in trafik çilesi bitecek, ailemize, çocuklarımıza zaman kalacak."

Pendikspor Kulübü'nü ziyaret eden Murat Kurum, penaltı kullandı.