İBB 4 yıl önce temel atıp kaderine terk etti... Projeyi Sultangazi Belediyesi tamamlayacak

İBB'nin 4 yıldır Sultangazi'de tamamlamadığı Gazi Mahallesi belediye hizmet birimleri, pazar alanı ve otopark, vatandaşları çileden çıkardı. İBB'nin çürümeye terk ettiği projeyi Sultangazi Belediyesi devraldı.

Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun, İBB'nin 2018'de yapımına başladığı Gazi Mahallesi'ndeki hizmet birimleri, pazar alanı ve zemin altı otoparkını içeren projede 4,5 yıldır hiçbir ilerleme sağlanmadığını belirtti. Dursun projeyi belirterek, projeyi kendilerinin tamamlayacağını söyledi. Projenin pazar yeri, 112 birimi, aile sağlığı ünitesi, otopark, etüt merkezi ve İSMEK'in de olduğu 32 bin 500 metrekarelik bir kompleksten oluştuğunu belirten Dursun şöyle devam etti: "İnşaat aynı seviyede. Artık 4.5 yıla doğru gidiyoruz. Ne yazık ki bina İBB ve Ekrem İmamoğlu tarafından çürümeye terk edildi. Projeyi, tamamlanması için her ilçe meclisi toplantısında gündeme getiriyoruz. Buranın mülkiyeti Sultangazi Belediyesi'ne aittir. Ancak bir protokolle yapımı İBB'ye devredilmiştir." Projeye ilişkin İBB tarafından çeşitli bahaneler üretildiğini belirten Dursun, başlangıçta 4+2 kat şeklinde planlanan binanın 1 katının teknik sıkıntılar gerekçe gösterilerek iptal edildiğini belirterek şöyle devam etti:

BAHANELER ÜRETTİLER

"Bir süre sonra 'Mülkiyeti bize devredin. Bir kısmını Büyükşehir kullansın, bir kısmını ise Sultangazi' dediler. Bunların hepsi idari problemler. Biz de Sultangazi Belediyesi'nin mülkü olan bir yeri İBB'ye devretmedik, nihayetinde yapamadılar. Bir yazıyla 'Biz burayı yapamıyoruz. Kullanım protokolünden kaynaklanan sıkıntılarımız var' dediler. Bu bir bahane. Seçime şurada 8-9 ay var. Biz devralacağız ve halkımıza hizmet edeceğiz."

ESENTEPE'DEKİ YATIRIM DA YARIM KALDI

Dursun, Esentepe'de de yine AK Parti döneminde 2018'de yapımına başlanan mülkiyeti İBB'ye ait içerisinde aile sağlığı merkezi, muhtarlık binası, pazar yeri ve otopark alanı bulunan projenin de hala tamamlanamadığını belirtti. İBB'nin bununla ilgili bir bahanesinin de olmadığını ifade eden Dursun, "4,5 yılda İBB'nin hizmet etmediği yıllara tanıklık ettik. Bu işten Sultangazi halkı ve Sultangazi Belediyesi zararlı çıktı. Çünkü aslolan hizmettir, hizmetin devamıdır ve bu hizmetler oldukça da şehir daha rahat bir şekilde yaşanabilir duruma geliyor. Bu şartları ne yazık ki büyükşehir belediyesi sağlayamadı" dedi.