Huzurevi sakinlerinin bir yıllık hasreti bitti

Salgın nedeniyle 1 yıldır ziyaretçilere kapanan huzurevleri normalleşmeyle birlikte ziyaretçilere kapılarını açtı. Yakınlarını aylardır göremeyen huzurevi sakinleri, sevdikleriyle büyük mutluluk yaşadı.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, salgının görüldüğü Mart 2020'den itibaren resmi ve özel huzurevleri, engelli bakım ve rehabilitasyon merkezleri ile çocuk evleri gibi tüm kuruluşlara ziyaretçi yasağı getirdi. Normalleşmeyle birlikte 1 Haziran'da son bulan yasak sonrası 1 yıldır yakınlarını göremeyen huzurevi sakinleri sevdikleriyle yüz yüze buluşmanın mutluluğunu yaşadı.

KARDEŞİYLE BULUŞTU

Seyranbağları Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'nde kalan 66 yaşındaki Ümit Yavuz Akgün'ün kardeşi Gülay Koçak ile buluşması duygulu anlara sahne oldu. Akgün, duygularını şu sözlerle dile getirdi0 "1 yıldır bunu bekliyorduk, aşılarımızı olduk. Kardeşimle buluştuğum için çok duygulandım ve sevindim. Pandeminin bitmesi için aşı olmamız lazım. Lütfen sırası gelen tüm vatandaşlar aşılarını olsun."

DİJİTAL BAHAR ODALARI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı himayesinde, Turkcell tarafından Seyranbağları Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinde oluşturulan "Dijital Bahar" isimli teknolojisi odası, burada kalan yaşlılara keyifli vakit geçirme imkanı da sunuyor.