Hocaların hocası Prof. Dr. Teoman Duralı uğurlandı

Hocaların hocasına veda. Felsefe profesörü, biyolog ve düşünür Prof. Dr. Teoman Duralı için İstanbul Üniversitesi'nde tören düzenlendi. Duralı, Fatih Camii'nde kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.

Cumhurbaşkanlığı Kültür Sanat Büyük Ödülü sahibi, bilim insanı Prof. Dr. Teoman Duralı son yolculuğuna uğurlandı. Duralı için ilk tören 37 yıl görev yaptığı İstanbul Üniversitesi (İÜ) Edebiyat Fakültesi'nde düzenlendi. Törende konuşan İÜ Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, "Gerek odasındaki sohbetleriyle gerekse koridordaki duruşlarıyla, derslerindeki yoğun rağbetle hiç durmak bilmeyen enerjisiyle etrafını aydınlatırdı" dedi. Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hayati Develi ise "Onun yetiştirdiği kıymetli akademisyenler onun geleneğini devam ettirecek. Her önemli felsefeci gibi dile değer veren entelektüel bir münevverdi. Türk dilini canından aziz bilir, onu korumak için her mecliste fikirlerini dile getirirdi" diye konuştu.

FATİH CAMİİ'NDE TÖREN

Edebiyat Fakültesi Felsefe Bölüm Başkanı Cengiz Çakmak, "Alimin ölümü alemin ölümüdür. Hakikaten biz alemin ölümünü hocamızla gördük. Hocamızla bir dönem kapanmadı. Hocamız bilgi ve hakikat üniversitesi idealiyle yetişti ve bu bizi de bu idealle yetiştirdi. Her şeyden önce benim ağabeyimdi ve ustamdı" ifadelirini kullandı.

Duralı için İstanbul Üniveristesi'ndeki törenin ardından Fatih Camii'nde cenaze namazı kılındı. Duralı Aşiyan'daki aile kabristanına defnedildi.