Hicri yılbaşı (Muharrem ayı) ne zaman başlıyor?

Diyanet İşleri Başkanlığı verilerine göre 31 Ağustos Cumartesi günü hicri yılbaşı yani Muharrem ayının başlangıcı olarak idrak ediliyor.

Hicri takvimde yılbaşı kabul edilen Peygamber efendimizin hicreti Diyanet İşleri Başkanlığı’na göre bu yıl 31 Ağustos Cumartesi günü olarak açıklandı. Muharrem ayı ibadet ve hayır işleme ayıdır. Muharrem ayında oruç tutmanın büyük sevabı vardır.

HİCRİ YILBAŞI (MUHARREM AYI) NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Hicri yılbaşı 31 Ağustos Cumartesi günü (bugün) başladı.  

AŞURE GÜNÜ NE ZAMAN BAŞLIYOR?

Aşure günü 9 Eylül Pazartesi tarihinde başlıyor.

MUHARREM AYININ ÖNEMİ NEDİR?

Müslümanlık açısından birçok önemli olayın yaşandığı Muharrem ayında gerçekleşen ve bir dönüm noktası olan hicret, tarihte yeni bir sayfa açılmasını sağladı. Hz. Ömer'in halife olduğu dönemde hicretin gerçekleştiği gün, Hz. Ali'nin teklifiyle hicrî takvimin başlangıcı sayıldı. O günden itibaren de İslam âleminde 1 Muharrem hicrî takvimin başlangıcı olarak kabul görüldü.

İslam dünyasında dönüm noktası sayılan hicret; Allah'a ve O'nun Kutlu Elçisi Rahmet Peygamberine gönülden bağlılığın bir ifadesi ve hakka, hakikate, ilme, medeniyete yapılan yolculuk şeklinde ifade edilir. Hicret, Allah yolunda fedakarlığının ve kardeşliğin nüksettiği gündür.